Το πρωινό, όπως γνωρίζουμε, είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς και αυτό που καθορίζει την ενέργεια που θα έχουμε, αλλά και τα επίπεδα ινσουλίνης. Με ένα καλό και γεμάτο πρωτεΐνη πρωινό μπορούμε να ρυθμίσουμε πολλά σημαντικά πράγματα στον οργανισμό μας, ανάμεσά τους και τον γλυκαιμικό δείκτη που σχετίζεται με τον κορεσμό και την αίσθηση πείνας.
Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που καταναλώνουν γλυκά στο πρωινό τους, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε. Το γλυκό πρωινό είναι λιγότερο χορταστικό και παράλληλα ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γεγονός που μας οδηγεί σε μία ανεξέλεγκτη λαχτάρα για ακόμη περισσότερα γλυκά τρόφιμα μέσα στην ημέρα. Αντίθετα, ένα αλμυρό πρωτεϊνικό πρωινό (ή ένα γλυκό χωρίς επεξεργασμένα σάκχαρα) βοηθά στο να παραταθεί το αίσθημα κορεσμού και, κατά συνέπεια, να μειωθεί η ποσότητα φαγητού στο επόμενο γεύμα.
Γιατί να προσθέσετε πρωτεΐνη στο πρωινό σας
– Για καλύτερο μεταβολισμό – η πρωτεΐνη απαιτεί περισσότερη ενέργεια για την πέψη, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας.