Το χορταστικό πρωινό των διατροφολόγων
Το να συμπεριλαμβάνω ένα αυγό στο πρωινό μου, ήταν μια από τις θεωρίες που πάντα ήθελα να θέσω σε εφαρμογή. Δεν είναι όμως πάντα εφικτό, κυρίως λόγω βιασύνης. Ωστόσο στις διακοπές ξεκινάω την ημέρα μου με μια ομελέτα αλλά και τα σαββατοκύριακα επιλέγω πάντα αυγό σε ένα brunch και όλα αυτά μου ήταν αρκετά για να διαπιστώσω πως πρέπει να το εντάξω στη διατροφή μου.
Κατανοώ πως δεν είναι εύκολο όταν πρέπει να βρίσκεσαι στο γραφείο στις 8 το πρωί, αλλά τα οφέλη του μέσα στην ημέρα είναι τόσα πολλά, που αξίζει τον κόπο να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να προετοιμάσουμε πρωινό με αυγό. Φυσικά δεν χρειάζεται να γίνεται καθημερινά, καθώς η ποικιλία δεν αφορά μόνο την γεύση, αλλά και την ισορροπία μιας διατροφής, γι’ αυτό και δεν πρέπει να τρώμε καθημερινά ένα αυγό, αλλά συχνά.
Ποια είναι όμως τα οφέλη;
Τρώγοντας ένα αυγό δεν αισθάνομαι μόνο κορεσμό εκείνη την στιγμή, αλλά ένα αίσθημα πληρότητας που διαρκεί όλη την ημέρα, το οποίο και με κρατά μακριά από ανθυγιεινά σνακ. Επίσης αυτό μου χαρίζει ψυχική ηρεμία και ενέργεια κατά την διάρκεια μιας δύσκολης ημέρας. Όπως τονίζει και η διατροφολόγος Leticia Carrera, “τα αυγά περιορίζουν την κούραση και βελτιώνουν την σωματική και ψυχική παραγωγικότητα”. Από την πλευρά της, η Paula Martín Clares προσθέτει στο βιβλίο της The health of your skin is in what you eat (Ed. Diana) πως τα αυγά μας κρατούν υγιείς σε κάθε ηλικία, δραστήριους και με ενέργεια μέσα στην ημέρα. Επιπλέον βελτιώνουν τη μνήμη και βοηθούν την όραση.