το-μυστικό-για-καλύτερο-ύπνο-που-ακολο-294042
©@sabinasocol

Στο γραφείο, τη βόλτα ακόμη και τη γυμναστική, οι Γαλλίδες ξέρουν από πριν πώς θέλουν να μυρίζουν. Ψεκάζοντας ανά τακτά χρονικά διάστηματα το άρωμά τους, προκειμένου να είναι σίγουρες πως θα μοσχοβολούν όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάνουν προφανές πόση σημασία δίνουν στις μυρωδιές, μια παράδοση που κληρονόμησαν από τις μητέρες και τις γιαγιάδες τους, οι οποίες φορούσαν άρωμα ακόμη και μέσα στο σπίτι.

Ναι, μπορεί να μη φορούσαν το άρωμα που θα χρησιμοποιήουσαν στην καθημερινότητα, αλλά σίγουρα θα ψεκάζονταν με ένα ελαφρύ και αισθησιακό mist, το οποίο όχι μόνο θα τις έκανε να μυρίζουν υπέροχα, αλλά και να μπορούν να κοιμηθούν καλύτερα, αφού θα χαλάρωνε το σώμα και το πνεύμα. Η Mathilde Thomas, founder του beauty brand Caudalie,  επιβεβαιώνει στο βιβλίο της The French Beauty Solution ότι ένα αρωματικό μείγμα χαμομηλιού, βασιλικού, λεβάντας και μέντας στο μαξιλάρι της είναι η τέλεια λύση για να χαλαρώνει μετά από απαιτητικές ημέρες.

Το μυστικό για καλύτερο ύπνο που ακολουθούν οι Γαλλίδες-1
©unsplash

Την ίδια στιγμή, και η Sylvie Durcudoy, διευθύντρια επικοινωνίας του Dior Beauty στην Ισπανία, εξηγεί πως φορά άρωμα πριν πέσει για ύπνο καθώς η δύναμη της μυρωδιάς έγκειται στον τρόπο που εγείρει τα συναισθήματα. Ένα χαλαρωτικό και ελαφρύ άρωμα μπορεί να ενεργοποιήσει το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με τον ύπνο, δημιουργώντας μια σύνδεση με την ξεκούραση και τη συγκεκριμένη μυρωδιά.

Αντί, λοιπόν, να διαβάζετε ένα βιβλίο, να πίνετε χαμομήλι ή να ακούτε ένα podcast πριν πέσετε για ύπνο, δοκιμάστε να χαλαρώσετε τον εγκέφαλό σας με μια μυρωδιά. Ο εγκέφαλός, άλλωστε, συνδέει κάθε μυρωδιά με μια εμπειρία, μια ανάμνηση, μια κατάσταση. Ως εκ τούτου, υπάρχουν αρώματα που μας τοποθετούν σε ένα «ασφαλές και χαρούμενο μέρος» που προκαλεί την απαραίτητη κατάσταση γαλήνης για τον ύπνο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ανακουφιστική τελετουργία. Μετά από ένα πολύ ζεστό ντους και μια ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς, ψεκαστείτε με ένα ήπιο και αισθησιακό άρωμα (ακόμη και παιδικό) και παρακολουθήστε το σώμα σας να χαλαρώνει και να αποφορτίζεται με τον πιο φυσικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης | Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας στην ρουτίνα ομορφιάς σας;