4-τάσεις-του-φθινοπώρου-που-φορέσαμε-κα-187937
©Courtesy of Proenza Schouler

Μετράμε ήδη αντίστροφα για να υιοθετήσουμε τις νέες τάσεις του φθινοπώρου και για να εξελίξουμε τις ήδη υπάρχουσες. Κάθε σεζόν έχει αφίξεις, νέα χρώματα και στυλ, fresh γραμμές και It λεπτομέρειες που ορίζουν το εκάστοτε στυλ. Υπάρχουν όμως και αυτές οι τάσεις που παραμένουν στη μόδα για παραπάνω από μια σεζόν μέχρι να χαράξουν τη διαδρομή τους. Όπως αυτά τα καλοκαιρινά trends που τα έχουμε εντοπίσει και στις φθινοπωρινές συλλογές των σχεδιαστών, οπότε ξέρουμε ήδη πως θα συνεχίσουμε να τα φοράμε.

Η Vogue συγκέντρωσε τις 5 τάσεις του φθινοπώρου που φορέσαμε και το καλοκαίρι:

4 τάσεις του φθινοπώρου που φορέσαμε και το καλοκαίρι-1
©Courtesy of Proenza Schouler

Τα ζωντανά χρώματα

Έχουμε ταυτίσει το φθινόπωρο με τα neutrals των φύλλων και το καλοκαίρι με τις πιο ζωηρές αποχρώσεις. Το φθινόπωρο του 2021 όμως στις συλλογές οίκων όπως Proenza Schouler ή Prada, συναντάμε χρώματα όπως το φωτεινό πράσινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο. Τα ίδια χρώματα εντοπίσαμε και στις τσάντες Bottega Veneta της νέας σεζόν, οπότε κρατάμε το χρώμα στη λίστα με τις τάσεις που θα ακολουθήσουμε.

4 τάσεις του φθινοπώρου που φορέσαμε και το καλοκαίρι-2
©Courtesy of Jonathan Simkhai

Τα cut-outs

Το καλοκαίρι του 2021 τα cut-outs σε φορέματα, τοπ ακόμα και παντελόνια ήταν big hit. Αντίστοιχα κοψίματα όμως βλέπουμε και στις προτάσεις των σχεδιαστών για το φθινόπωρο, όπως τα φορέματα του Jonathan Simkhai με τα cut-outs στο στήθος ή τη μέση ή τα ανοίγματα στους ώμους που πρότεινε το brand Cecilie Bahnsen.

4 τάσεις του φθινοπώρου που φορέσαμε και το καλοκαίρι-3
©Courtesy of Jil Sander

To lingerie

Τα σατινέ φορέματα τύπου lingerie δεν είναι φυσικά νέα τάση, αφού έχουν επιστρέψει στην γκαρνταρόμπα μας εδώ και χρόνια. Το φθινόπωρο του 2021 οίκοι όπως Jil Sander πρόσθεσαν φίνες δαντέλες στα μεταξωτά φορέματα, προσδίδοντας ακόμα περισσότερη θηλυκότητα.

4 τάσεις του φθινοπώρου που φορέσαμε και το καλοκαίρι-4
©Saint Laurent

Οι disco φούστες

Οι μίνι φούστες δεν είναι απλά τάση αλλά ένα διαχρονικό item. Το καλοκαίρι του 2021 βέβαια ξεχωρίσαμε mini skirts στις συλλογές πολλών οίκων και όπως φαίνεται θα φορέσουμε μίνι φούστες και το φθινόπωρο. Ο Saint Laurent προτείνει disco φούστες σε τολμηρές μεταλλιζέ αποχρώσεις και μας προετοιμάζει για τα party nights του επόμενου χειμώνα.

Διαβάστε επίσης | Τα 6 φορέματα που θα είναι τάση το φθινόπωρο σύμφωνα με το street style

MHT