gucci-epilogue-το-τελευταίο-κεφάλαιο-μιας-ιδιαίτε-148052

«Ο επίλογος είναι το τελευταίο κεφάλαιο της αφήγησης. Συσσωρεύει ό,τι αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της ανασκαφής. Για μένα, εκπροσωπεί την πιθανότητα να ολοκληρώσω την εξερεύνηση μου στον κόσμο της μόδας μέσα από ένα μονοπάτι που θυμίζει παραμύθι χωρισμένο σε τρία μέρη», εξηγεί ο creative director του οίκου Gucci, Alessandro Michele, για τη συλλογή που παρουσιάζεται σήμερα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το 12ωρο live streaming που μεταδίδεται σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου από τις 09:00 (ώρα Ελλάδος) αποκλειστικά στο Vogue.gr.

Η αναζήτησή του ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. «Ήθελα να γιορτάσω το μαγικό τελετουργικό των επιδείξεων: αυτή την ιερή λειτουργία που μεταφέρει τη δημιουργικότητα στο κοινό και το αφήνει να ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο όσα θα δει. Ήθελα να αποκαλύψω ό,τι βρίσκεται πίσω από τις κουρτίνες. Έπαιξα αντίστροφα, μεταφέροντας τους συνταξιδιώτες μου στο κέντρο της σκηνής», αποκαλύπτει, μιλώντας για την προσέγγιση που ξεκίνησε την ιδιαίτερη τριλογία.

Η συνέχεια ήταν πιο ριζοσπαστική. Το δεύτερο μέρος διαμορφώθηκε μέσα από τη διαφημιστική καμπάνια του Μαΐου, με τον Michele να εξερευνά ακόμη βαθύτερα τους καθιερωμένους μηχανισμούς της βιομηχανίας. «Ήταν ένας έντονος πειραματισμός στον οποίο αφέθηκα για να αισθανθώ πως η ομορφιά μπορεί να βρίσκεται παντού, απρόβλεπτα και εντυπωσιακά ημιτελής, ακόμα και χωρίς να έχεις τον έλεγχο. Τότε ήταν που αποφάσισα να αποποιηθώ τον ρόλο του εμμονικού διευθυντή. Προτίμησα να κάνω ένα βήμα πίσω, να αφήσω για λίγο τα ηνία και δώσω στα μοντέλα την ευκαιρία να χτίσουν τις δικές τους εικόνες, ως φωτογράφοι, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι». Διερωτώμενος τι συμβαίνει στο αποτέλεσμα της δημιουργίας όταν αυτό δεν είναι προκανονισμένο, ο Michele κλείνει και τον δεύτερο κύκλο.

Και κάπως έτσι, φτάνει στον επίλογο, το τελευταίο κεφάλαιο μιας τριλογίας αγάπης. Εδώ τα ρούχα θα φορεθούν από αυτούς που τα δημιούργησαν. «Από τους σχεδιαστές, με τους οποίους κάθε μέρα μοιράζομαι τη μαγεία της δημιουργίας. Θα γίνουν οι κοινωνοί μιας νέας ιστορίας. Θα δώσουν σάρκα και οστά σε όσα φανταστήκαμε με πάθος. Είναι ένα παιχνίδι αντιστροφής ρόλων, για μία ακόμη φορά. Οι αποστάσεις μικραίνουν. Η δημιουργική διαδικασία αποκτά μορφή έκθεσης», λέει ο εμπνευστής του επιλόγου, ξέροντας πως αυτή τη φορά τα έδωσε όλα.

«Αυτή τη φορά η ανάλυσή μου στις νόρμες που ορίζουν τον κόσμο της μόδας γίνεται ακόμη βαθύτερη: η νέα προσέγγιση θα παρουσιαστεί μέσα από μία απρόσμενη οπτική. Για μία ολόκληρη μέρα όλοι θα μπορούν να εξερευνήσουν πώς η ομάδα του οίκου Gucci θα χτίσει τη νέα καμπάνια. Το τριμερές παραμύθι μου θέλει να γεννήσει αμφισβήτηση για τους κανόνες, τους ρόλους και τις λειτουργίες που κρατούν ζωντανό τόσα χρόνια τον κόσμο της μόδας». Η ανάγκη του για αλλαγή είναι εμφανής. Ο Michele θέλει να φέρει τα πάνω κάτω, να αλλάξει τις ισορροπίες, να προκαλέσει τα καθιερωμένα. Αναζητά μία νέα αρχή, λέει, τονίζοντας πως αυτός ο επίλογος είναι η «εισαγωγή». «Ένα αιώνιο ορόσημο, ένα κατώφλι που σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα, από το οποίο θα φανταστούμε το μέλλον».

Creative Director: Alessandro Michele Art Director: Christopher Simmonds Photographer: Mark Peckmezian Hair Stylist: Paul Hanlon Make Up: Thomas De Kluyver

Διαβάστε επίσης | Δείτε αποκλειστικά στο Vogue.gr τη συλλογή EPILOGUE του οίκου Gucci μέσω live streaming