πριγκίπισσα-νταϊάνα-αυτές-είναι-πιο-ε-180661
©Getty Images

Ακολουθώντας τα βήματα των Grace Kelly και Jane Birkin, των δύο σταρ που ενέπνευσαν τα ονόματα των πιο δημοφιλών Hermès τσαντών, η εντυπωσιακή πριγκίπισσα Νταϊάνα άφησε το δικό της αποτύπωμα στα εμβληματικότερα μοντέλα των Christian Dior, Salvatore Ferragamo και Tod’s, οι οποίοι την τίμησαν δίνοντας στις πιο πολυτελείς τους τσάντες το όνομά της. Για την ίδια η μόδα δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα αλλά πάντοτε αγαπούσε να πειραματίζεται και αυτό φυσικά αποδεικνύεται από τον χαρακτηρισμό “style icon” που δεν της δόθηκε άδικα.

Οι τσάντες, μαζί με το πουά, το ροζ χρώμα και το athleisure style, υπήρξαν σημείο κατατεθέν στις εμφανίσεις της. Οι πιο γνωστοί οίκοι της βιομηχανίας λάτρευαν να βλέπουν τα iconic μοντέλα τους να συμπληρώνουν τα τολμηρά outfit της γλυκειάς πριγκίπισσας, που είχε καταφέρει να κερδίσει τους πάντες με την προσωπικότητα και τη μοναδική της αισθητική. Από τη δεκαετία του 90 και μέχρι τον θάνατό της μάλιστα, οι τσάντες που κράτησε έμοιαζαν με καθρέφτη της προσωπικότητάς της. Παρακάτω, θα βρείτε τα πιο διαχρονικά μοντέλα και την ιστορία πίσω από την ονοματοδοσία τους:

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Αυτές είναι πιο εμβληματικές τσάντες που κράτησε ποτέ-1
©Getty Images

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα με το μοντέλο Lady Dior του οίκου Dior σε μαύρο χρώμα και χρυσές λεπτομέρειες. Η συγκεκριμένη τσάντα ήταν δώρο που της δόθηκε το 1995 από τη Γαλλίδα πολιτικό Bernadette Chirac και αποτέλεσε μια από τις πιο αγαπημενές της τσάντες. Ένα χρόνο μετά, το 1996, ο οίκος της έδωσε το σημερινό της όνομα προς τιμήν της Νταϊάνα, καθώς πριν ήταν γνωστή ως “Chouchou”.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Αυτές είναι πιο εμβληματικές τσάντες που κράτησε ποτέ-2
©Getty Images

Εδώ με ένα από τα κλασικότερα μοντέλα του Salvatore Ferragamo, τη Lady Di. Ο οίκος έδωσε στην συγκεκριμένη τσάντα το όνομα “Lady Di” αρκετά αργότερα από όταν την κράτησε για πρώτη φορά η Νταϊάνα, αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως ήταν λάτρης του συγκεκριμένου μοντέλου με την αλυσίδα στο λουράκι. Η Sarah Mower της Vogue ανέφερε κάποτε πως η πριγκίπισσα είχε πάνω από 20 Lady Di τσάντες στη συλλογή της.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Αυτές είναι πιο εμβληματικές τσάντες που κράτησε ποτέ-3
©Getty Images
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Αυτές είναι πιο εμβληματικές τσάντες που κράτησε ποτέ-4
©Getty Images

Το μοντέλο D του οίκου Tod’s απογειώθηκε από τη στιγμή που η Lady Di ξεκίνησε να μεταφέρει όλα τα προσωπικά της αντικείμενα – από εξοπλισμό γυμναστηρίου έως βασικά είδη ταξιδιού – στο πολυτελές εσωτερικό του. Σήμερα αυτή η τσάντα είναι γνωστή ως D-Styling bag και μοιάζει περισσότερο με τσάντα ταχυδρόμου, αν και το αυθεντικό σχέδιο μπορεί ακόμη να βρεθεί σε σάιτ μεταπώλησης, όπως το Vestiaire Collective.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Αυτές είναι πιο εμβληματικές τσάντες που κράτησε ποτέ-5
©Getty Images

Η φιλία της με τον ταλαντούχο Gianni Versace, καθώς και η εκτίμησή της στο οίκο, υπήρξαν τόσο δυνατές που είναι περίεργο πως δεν υπάρχει κάποια παραλλαγή της iconic Medusa bag που να έχει το το όνομά της. Παρόλα αυτά, η Νταϊάνα έκανε το συγκεκριμένο μοντέλο τσάντας με το κοντό λουράκι τη δική της κομψή εναλλακτική στις  royal family-approved τσάντες του οίκου Launer που προτιμούσαν οι μεγαλύτερες κυρίες του παλατιού, αναδεικνύοντάς την σε διαχρονικό σύμβολο κομψότητας μέχρι σήμερα.

Originally published on vogue.co.uk

Διαβάστε επίσης | 16 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

MHT