υψηλή-ραπτική-πώς-να-παρακολουθήσετε-146955

Μπορεί οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες να έχουν επηρεάσει όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και ιδιαίτερα τον δημιουργικό, αλλά οι άνθρωποι της υψηλής ραπτικής – και γενικότερα της μόδας – στέλνουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας, συνεχίζοντας το έργο τους στα νέα δεδομένα.

Οι διεθνείς εβδομάδες μόδας ήρθαν αντιμέτωπες με πληθώρα αντιξοοτήτων, δεδομένων των συστάσεων για αποφυγή του συνωστισμού, ωστόσο θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες και καινοτόμα μέσα που έχουν σκοπό να δώσουν νέα διάσταση στη μόδα. Η υψηλή ραπτική, βρήκε επίσης τη θέση της στη νέα ατζέντα, με αποτέλεσμα ο Ιούλιος να είναι και πάλι αφιερωμένος σε αυτήν, παρά τις αλλαγές στο παραδοσιακό «τελετουργικό».

Υψηλή Ραπτική: Πώς να παρακολουθήσετε την πρώτη της ψηφιακή παρουσίαση-1
©Pixelformula
1/2
Native Share

Από το 1945, το Chambre Syndicale προσκαλεί τους σημαντικότερους οίκους (συμπεριλαμβανομένων των Chanel, Christian Dior, Jean Paul Gaultier, Givenchy και Schiaparelli) να παρουσιάσουν τις συλλογές υψηλής ραπτικής τους, έχοντας φυσικά πρώτα ακολουθήσει τους αυστηρούς κανόνες που φέρει ο τίτλος “couturier”. Φέτος, για πρώτη φορά τα σόου θα παρουσιαστούν online από τις 6 ως τις 8 Ιουλίου από το Fédération de la Haute Couture et de la Mode, με τους οίκους να δημιουργούν το δικό τους είδος ταινίας. Για παράδειγμα, ο οίκος Valentino ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με τον διεθνούς φήμης φωτογράφο Nick Knight, προσφέροντας μάλιστα και ένα βίντεο-τρέιλερ, διαθέσιμο στις 8 Ιουλίου.

Υψηλή Ραπτική: Πώς να παρακολουθήσετε την πρώτη της ψηφιακή παρουσίαση-2
©Pixelformula
2/2
Native Share

Απόντες από το πρόγραμμα της φετινής σεζόν είναι η προσέγγιση της Chitose Abe και του Jean Paul Gaultier στη νέα διάσταση της υψηλής ραπτικής, ο οίκος Balenciaga που ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες την επανένταξή του στην couture, αλλά και ο Givenchy, με τον νέο του creative director Matthew Williams.

Εξασφαλίστε στη θέση σας στη πρώτη σειρά της ψηφιακής παρουσίασης των συλλογών υψηλής ραπτικής εδώ.

Διαβάστε επίσης | Μπαλαρίνες: To κομψό παπούτσι που θα αγοράσετε τώρα και θα φοράτε για πάντα

MHT