5-ελληνικά-μουσεία-που-θα-σας-εντυπωσιά-155857
©EMST view | Photo by Stephie Grape

Τα ελληνικά μουσεία δε θα μπορούσαν να μην ακολουθήσουν την τάση της εποχής για μια διαδικτυακή παρουσία που ξεφεύγει από την απλή προώθηση των δράσεων τους και μετατρέπεται σε ένα νέο είδος ψηφιακού πολιτισμού. Αυτό που κάνει τόσο ελκυστικό τον συνδυασμό των social media με τους χώρους πολιτισμού δεν είναι μόνο οι aesthetically pleasing αναρτήσεις – οι οποίες αποτελούν πάντα μια ευχάριστη προσθήκη στο feed μας. Είναι κυρίως η αίσθηση που μας δημιουργεί, ότι η εμπειρία της «επίσκεψης» δεν περιορίζεται πια στους φυσικούς χώρους του μουσείου (μια τέτοια επίσκεψη αυτή την περίοδο μοιάζει έτσι και αλλιώς “μακρινό όνειρο”) αλλά μπορεί να συνεχίζεται και έξω από αυτούς.

Με αρχειακό υλικό που προβάλλεται για πρώτη φορά, στιγμιότυπα από εκθέσεις, συνεντεύξεις με δημιουργούς και ανοιχτές διαδικτυακές δράσεις, αυτά είναι τα μουσεία που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον σας -και- στο Instagram:

ΕΜΣΤ (@emstathens)

Η αμείωτη ψηφιακή δράση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη. Οι αναρτήσεις του παρουσιάζουν έργα της Μόνιμης Συλλογής αλλά και μοναδικά στιγμιότυπα από παλαιότερες εκθέσεις δημιουργώντας ένα πρωτότυπο online χρονολόγιο για όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τη σύγχρονη τέχνη μέσα από το μουσείο.

5 ελληνικά μουσεία που θα σας εντυπωσιάσουν με τους λογαριασμούς τους στο Instagram-1
©EMST | photo by Vladislav Zukovsky Christine Papadopoulou

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  (@cycladic_museum)

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έχει επενδύσει στα digital μέσα και αυτό αποτυπώνεται σε μια ξεχωριστή ινσταγκραμική παρουσία. Στο λογαριασμό του θα βρείτε talks on demand, home activities για παιδιά και μεγάλους, highlights από εκθέσεις και διαγωνισμούς ή με δύο λόγια: διαδραστικότητα και ένα πραγματικά πλούσιο content. 

5 ελληνικά μουσεία που θα σας εντυπωσιάσουν με τους λογαριασμούς τους στο Instagram-2
©cycladic museum

Μουσείο Μπενάκη (@thebenakimuseum)

Ο λογαριασμός του μουσείου Μπενάκη στο Instagram είναι μια μικρογραφία της περιήγησης του επισκέπτη στις εκθέσεις του, όπου διαφορετικοί πολιτισμοί και περίοδοι της ιστορίας συναντούν κινήματα μοντέρνας τέχνης. Με το hashtag #throwbacktime  Μη μετράτε τις μέρες, Κάντε τις μέρες να «μετράνε», το μουσείο φέρνει στην οθόνη σας ματιές από την καθημερινή ζωή στο πρόσφατο παρελθόν και σπάνια στιγμιότυπα από το φωτογραφικό του αρχείο. 

5 ελληνικά μουσεία που θα σας εντυπωσιάσουν με τους λογαριασμούς τους στο Instagram-3
©Benaki Museum

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή (@begoulandrisfoundation)

Το νέο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή άνοιξε τις πόρτες του πριν από ένα χρόνο και μαζί με αυτό προσέθεσε στο λογαριασμό του Ιδρύματος στο Instagram μοναδικές εικόνες από έργα της νεότερης και σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτοπορίας που φιλοξενεί. Μέσα από τα #ARTDETAILS, μπορείτε να πάρετε μια γεύση Τέχνης (από Van Gogh και Picasso μέχρι Μόραλη και Χατζηκυριάκο Γκίκα) αλλά και να γνωρίσετε τις διαδικτυακές δράσεις και ξεναγήσεις που οργανώνει για παιδιά και μεγάλους. Enjoy!

5 ελληνικά μουσεία που θα σας εντυπωσιάσουν με τους λογαριασμούς τους στο Instagram-4
©Christophoros Doulgeris

Μουσείο Ακρόπολης  (@theacropolismuseum)

A museum full of your experiences διαβάζουμε στο bio του, και για αυτό πρόκειται. Ο λογαριασμός του Μουσείου της Ακρόπολης αποκαλύπτει ένα μουσείο γεμάτο ζωή, έτοιμο να μας υποδεχτεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Μέχρι τότε, μπορείτε να περιηγηθείτε ανάμεσα σε informative αναρτήσεις με εκθέματα και μοναδικό φωτογραφικό υλικό. 

5 ελληνικά μουσεία που θα σας εντυπωσιάσουν με τους λογαριασμούς τους στο Instagram-5
©Νίκος Δανιηλίδης: Μουσείο Ακρόπολης | Καρυάτιδες

Διαβάστε επίσης | Christmas Gifts: Εδώ θα βρείτε το τέλειο δώρο για τους λάτρεις του Χάρι Πότερ

MHT