h-natalia-dyer-μας-μιλά-για-την-4η-σεζόν-stranger-things-και-το-νέ-152857

Σειρές: Σας έλειψε η Nancy Wheeler; Έχουμε καλά νέα! H Natalia Dyer θα επιστρέψει στο Netflix στις 22 Οκτωβρίου, αλλά αυτή τη φορά όχι ως τετραπέρατο κολεγιόπαιδο όπως την έχουμε συνηθίσει στο Stranger Things, αλλά ως Alice, ένα ανήσυχο Καθολικό κορίτσι που έρχεται αντιμέτωπο για πρώτη φορά με τη σεξουαλικότητά του.

Ναι, καλά καταλάβατε. Η Dyer θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία Yes, God, Yes της Karen Maine, αποτυπώνοντας με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τους προβληματισμούς, τις ανασφάλειες και τον ενθουσιασμό που βιώνει μια έφηβη την πρώτη φορά που ανακαλύπτει την αυτο-ικανοποίηση – κατά λάθος.

Μία κωμωδία για την ενηλικίωση, το Yes, God, Yes καταφέρνει να εξερευνήσει πιο βαθιά τη γυναικεία σεξουαλικότητα, εγείροντας ζητήματα όπως ο αγώνας μιας γυναίκας να καταλάβει γιατί η σεξουαλική ευχαρίστηση μπορεί να είναι «λάθος», και σηκώνοντας στο δάχτυλο σε όσους υποκριτικά κατακρίνουν την ερωτική επιθυμία των γυναικών.

Σήμερα, μιλώντας από την Atlanta της Georgia, η Dyer δηλώνει χαρούμενη και ενθουσιασμένη για το νέο της ρόλο, καθώς και τυχερή που τα γυρίσματα για τον τέταρτο κύκλο του Stranger Things μπόρεσαν να ξεκινήσουν ξανά, από τη στιγμή που η πανδημία επέβαλε την αναβολή τους. Εδώ θα βρείτε όλα όσα είπε αποκλειστικά στη Vogue:

Για την 4η σεζόν του Stranger Things

«Πραγματικά το σενάριο είναι φανταστικό. Είναι ενθουσιασμένη για τη Nancy. Κάθε φορά που τελειώνει μια σεζόν, σκεφτόμαστε πού αλλού θα μπορούσε να πάει. Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει. Μετά βλέπουμε τα σενάρια και τρελαινόμαστε. Δεν μπορώ να πω πολλά, μόνο ότι θα αργήσετε να το δείτε, γιατί θα είναι κάτι μεγάλο, πολύ μεγάλο!».

H Natalia Dyer μας μιλά για την 4η σεζόν Stranger Things και το νέο Χόλιγουντ-1
©Netflix
1/3
Native Share

Για τη νέα της ταινία Yes, God, Yes 

«Όλη η ουσία του Yes, God, Yes  είναι ότι πρόκειται για μια γυναικεία ιστορία. Είναι ειλικρινές, αστείο, ανάλαφρο, αλλά και βαθύ. Σπάνια βρίσκεις μια ιστορία για τη γυναικεία σεξουαλικότητα που να αφηγείται από γυναίκα, να αποτυπώνεται στην οθόνη από γυναίκα. Ένα αθώο κορίτσι ανακαλύπτει την ευχαρίστηση. Το γεγονός πως αυτό είναι ακόμη κατακριτέο είναι στενάχωρο».

Για τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία

«Καταλαβαίνω γιατί διστάζω να μιλήσω για τη γυναικεία ευχαρίστηση και τον αυνανισμό, αλλά μιλώντας στους δημοσιογράφους (σχετικά με την ταινία) για αυτό με έκανε να ανοιχτώ πιο πολύ. Ακόμα ψιθυρίζω όταν μιλάω για αυνανισμό. Η κοινωνία μας κάνει να νιώθουμε έτσι. Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτό.».

Για τις αλλαγές στο Χόλιγουντ

«Πολλές φορές βρίσκονται άνδρες και ανδρικές αντιλήψεις πίσω από ιστορίες γυναικείας χειραφέτησης και σεξουαλικής απελευθέρωσης. Πρέπει να ακούσουμε και την πλευρά των γυναικών. Είναι κάτι που τις αφορά, επομένως πρέπει οι ίδιες να πουν πώς αισθάνονται. Ας τους δώσουμε χώρο».

H Natalia Dyer μας μιλά για την 4η σεζόν Stranger Things και το νέο Χόλιγουντ-2
©Netflix
2/3
Native Share

Για τις ταινίες με ουσία

«Το 2020 είναι μια χρονιά που μας δίδαξε πολλά. Μερικές φορές νιώθεις αδύναμος να αντιμετωπίσεις κάποιες προκλήσεις σαν ηθοποιός. Έχω διαβάσει πολλά σενάρια που μου πέρασαν αδιάφορα, οπότε ξεκίνησα να αναρωτιέμαι τι έχει πραγματικά σημασία. Ποιες ιστορίες με ενδιαφέρουν. Είναι σημαντικό όλα να έχουν νόημα».

Για το νέο Χόλιγουντ

«Περιμένω ιστορίες που έχουν αξία, που έχουν κάτι νέο και σημαντικό να πουν, που κοιτούν τα πράγματα από διαφορετική οπτική. Ιστορίες που δεν έχω ξαναδεί και με κάνουν να σκέφτομαι αλλιώς. Ελπίζω να δούμε πολλούς νέους ανθρώπους στη βιομηχανία, νέες φωνές και ταλέντα, νέες δημιουργικές ματιές».

Για τη διαφορετικότητα

Η ομιλία της Frances McDormand στα Όσκαρ το 2018 είναι συνεχώς στο μυαλό μου. Αυτή είναι η στιγμή για τους ηθοποιούς να σταθούν μπροστά και να εκμεταλλευτούν τη δύναμή τους. Μερικές φορές είμαστε τόσο χαρούμενοι που έχουμε δουλειά και κάνουμε αυτό που μας αρέσει, που ξεχνάμε τα υπόλοιπα. Μια «ρήτρα διαφορετικότητας» στα συμβόλαιά μας δεν θα λύσει τα πάντα αλλά θα μας βάλει στη σωστή κατεύθυνση.

H Natalia Dyer μας μιλά για την 4η σεζόν Stranger Things και το νέο Χόλιγουντ-3
©Netflix
3/3
Native Share

Για το προσωπικό της στιλ

«Ο κόσμος της μόδας ποτέ δεν ήταν το στοιχείο μου. Πάντα ένιωθα παρατηρητής εκεί. Φυσικά, θαυμάζω πολλούς σχεδιαστές και έχω φορέσει ρούχα που θα έπρεπε να είναι σε μουσεία γιατί είναι πολύτιμα και υπέροχα. Σέβομαι τη μόδα, αλλά με μπερδεύει».

«Με τον Charlie (το αγόρι και συμπρωταγωνιστή της στο Stranger Things) μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με τα ρούχα. Το στιλ μας διαφέρει αλλά έχουμε κοινό γούστο. Δεν ασχολούμαστε τόσο με το τώρα και τις τάσεις, αλλά με τα χρώματα, τα μοτίβα και τις υφές. Λατρεύω τις στιγμές στο κόκκινο χαλί, που είσαι τόσο διαφορετικός από την πραγματική ζωή, σαν να είσαι άλλος άνθρωπος».

Διαβάστε επίσης | Ένα δικό τους γραφείο: Γυναίκες, η «ήπια ισχύς» στην εποχή μιας πανδημίας