crepes

Η πιο γρήγορη συνταγή για αυθεντικές γαλλικές κρέπες

Για πρωινό ή επιδόρπιο, είναι η αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους που θα λατρέψετε

Σίγουρα έχετε υποκύψει κάποια στιγμή στον πειρασμό μίας σοκολατένιας κρέπας, και σίγουρα έχετε προσπαθήσει να βρείτε την τέλεια συνταγή που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Οι αυθεντικές γαλλικές κρέπες σερβίρονται παραδοσιακά χωρίς γέμιση και πασπαλισμένες με ζάχαρη, γεγονός που τις κάνει την ιδανική ιδέα για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Δοκιμάστε τις.

Συστατικά
Για περίπου 20 μικρές κρέπες

30 γρ βούτυρο χωρίς αλάτι
190 γρ αλεύρι
60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Αλάτι
4 αυγά
430 γρ γάλα πλήρες
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 stick βανίλιας

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Στη συνέχεια τμηματικά προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το 1/3 του γάλατος μαζί με το βούτυρο. Μόλις έχει λιώσει τελείως το βούτυρο, προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε. Τμηματικά το ρίχνετε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Ζεσταίνετε το τηγάνι σας με λίγο βούτυρο και τηγανίζετε τις κρέπες μετρώντας το μείγμα με μία μικρή κουτάλα σούπας. Σερβίρετε τις ζεστές με ζάχαρη και φέτες πορτοκαλιού. Μπορείτε να ετοιμάσετε το μείγμα από την προηγούμενη και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας.

Διαβάστε επίσης | Spaghetti με γιαούρτι: Η πιο ελαφριά καλοκαιρινή μακαρονάδα

 

Scroll to Top