η-συνταγή-για-παγωτό-με-ελληνικό-γιαού-146649
©@liliebakery

Η φωτογράφος και στιλίστρια τροφίμων, Aurélie Bresset μοιράζεται καθημερινά την αγάπη της για το μαγείρεμα στο blog της Lilie Bakery, το όποιο είναι γεμάτο με γαστρονομικές δημιουργίες και ιδιαίτερες συνταγές για όλα τα γούστα! Αυτή είναι η συνταγή της για το περίφημο παγωμένο γιαούρτι με φρoύτα του δάσους που είναι ιδανικό για τις ζέστες μέρες του καλοκαιριού και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.

Συνταγή:

-250 γραμμάρια φρoύτα του δάσους -50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη -ξύσμα από ένα λεμόνι -1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

-260ml ολόκληρη φρέσκια κρέμα γάλακτος -520 ml ελληνικό γιαούρτι -1/2 βανίλια -90 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη

Παρασκευή:

Προετοιμάστε τα φρoύτα του δάσους – πρέπει να είναι πολύ παγωμένα πριν προστεθούν στον πάγο. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα φρoύτα του δάσους, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε τακτικά για περίπου 15 λεπτά έως ότου η υφή να μοιάζει με κομπόστα. Θα πυκνώνει σιγά σιγά καθώς θα κρυώνει. Αφαιρέσετε το μείγμα από τη φωτιά αφήστε το να κρυώσει και έπειτα ρίξτε το σε ένα δοχείο και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Για το παγωτό γιαουρτιού:

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει βελούδινη υφή. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε γρήγορα το ελληνικό γιαούρτι και σταδιακά ρίξτε το προηγούμενο μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για το σερβίρισμα:

Σε ένα μπολ με πάγο, ρίξτε το 1/3 του γιαουρτιού και μετά το 1/3 της κομπόστας, σχεδιάζοντας ένα “S” με το κουτάλι. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλο το μείγμα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μπολ στον καταψύκτη για τουλάχιστον 1 ώρα.

Originally published on Vogue.fr

Διαβάστε επίσης | Η αγαπημένη συνταγή της Cindy Crawford για πρωινό smoothie