politicult-αναζητώντας-το-χαμένο-role-model-145282

Κρατάω το καινούργιο τεύχος της Vogue και θαυμάζω την ομορφιά και τις καμπύλες της Candice. Ένα role model για τις τόσο πολλές γυναίκες που έχουν το αντίστοιχο σώμα και αναλώνονται στην αγωνία της νέας δίαιτας. Στο Netflix έχω στο Wishlist μου το “Becoming” με τη Mισέλ Ομπάμα. Θα το δω γιατί έχω ακούσει καλά λόγια (ίσως με τρομάζει η τεράστια ψεύτικη βλεφαρίδα της). Η Μισέλ είναι το απόλυτο role model για τις Αμερικανίδες αλλά δεν ξέρω γιατί με αγχώνει η εμμονή με το τόσο άψογο στυλιζάρισμα. Πετυχημένη σε όλα.

Politicult: Αναζητώντας το χαμένο role model-1
©Netflix
1/1
Native Share

Διαφορετικών ειδών role models ξεπετάγονται παντού. Μία ευρύτερη κοινωνία ταλαντούχων αποκτά κύρος ακόμα και μέσα στις σειρές του Ryan Murphy. Τα νέα παιδιά μαθαίνουν τη διαφορετικότητα και ταυτίζονται με ήρωες της μικρής οθόνης. Δεν διασκεδάζουν με καρικατούρες. Πολλά καλά πράγματα γίνονται στον κόσμο των media και έχουμε και άπλετο χρόνο να τα παρακολουθήσουμε. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη ο Τζεφ Μπέζος τα κατάφερε με το μυαλό του και τις σπουδές του. Έχουν αλλάξει τα πρότυπα παντού και τώρα με την κρίση της πανδημίας ταχύτερα. Αν όμως στρέψουμε το μάτι στον δικό μας μικρόκοσμο δε νομίζω πως θα βρούμε τα αντίστοιχα πρότυπα. Και για να μην το ανοίξουμε περισσότερο το θέμα, ας μείνουμε σε εμάς τις γυναίκες. Σαν ποια θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε; Ποια θα κάναμε ντοκιμαντέρ; Ποια καριέρα ζηλεύουμε με την καλή έννοια; Ποια μας εμπνέει; Στην τηλεόραση ποια μας αντιπροσωπεύει; Ποια γυναίκα δεν φοβάται τα κιλά ή το σώμα της και δεν παριστάνει τη συλφίδα γονατίζοντας το Facetune; Ποια μας καθησυχάζει πως μετά τα 50 δεν χρειάζεται να χτίσουμε πέτρινο ντεκολτέ που θα μοστράρουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα; Ποια έχει ανοδική πορεία στο χώρο της και δεν ευτελίζεται σε εύκολες λύσεις ή σχέσεις για επιβίωση; Ποια Ελληνίδα που ζει και συμμετέχει στα κοινά είναι το role model μας;

https://www.instagram.com/p/Bvwf2ucHog-/?utm_source=ig_web_copy_link

Μπορώ να σκεφτώ μερικές που θα πρέπει να παλέψουν σκληρά για να βγουν από τον τεράστιο ιστό που περιβάλλει τα αραχνιασμένα λάθος πρότυπα, που βασίλευαν σε πολλούς χώρους, χρόνια τώρα. Και που δεν τους αρέσει καθόλου η νέα τάξη πραγμάτων και θα πρέπει να ξεβολευτούν (κι ας κρατιούνται ακόμα με νύχια και με δόντια σε θέσεις που δεν τους αξίζουν). Αυτές τις ημέρες έστρεψα το βλέμμα μου στη Julia Roberts. Που δεν έχει χάσει τη φυσική της ομορφιά, το θετικότερο χαμόγελο στη σόου μπιζ και ένα σοβαρό ρόλο στην κοινωνία έστω και διαμέσου Ιnstagram που παραχώρησε για λίγο στον dr Fauci, ώστε να ανοίξει όσα περισσότερα μάτια μπορεί. Έχω την ελπίδα πως οι νεότερες γενιές μας θα “απασφαλίσουν” και θα διεκδικήσουν τα σωστά πρότυπα του μέλλοντος, με ή χωρίς ψεύτικη βλεφαρίδα. Νομίζω ήδη έχει ξεκινήσει το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα.

Διαβάστε επίσης | Normal People, αλλά για ποιους;