politicult-χριστίνα-in-athens-153787

Το 2020 είναι αναμφισβήτητα μία σουρεαλιστική χρονιά. Τα πάνω κάτω της πανδημίας μας έχουν κουράσει ενώ προσπαθούμε συνέχεια να προσαρμοζόμαστε σε νέα δεδομένα. Εικόνες επιστημονικής φαντασίας έχουν γίνει καθημερινότητα και είναι τελικά απίστευτο πόσο προσαρμοστικοί είμαστε – ειδικά τα παιδιά μας. Προσωπικά νιώθω σαν να περπατάω σε κινούμενη άμμο. Μία ακατάσχετη όρεξη για υδατάνθρακες και ζάχαρη με επανέφεραν μέσα σε λίγους μήνες στο λάθος σώμα τη λάθος εποχή. Πέρα από τις αναλαμπές των παλιών μου φίλων που μου έφεραν οι ανάδρομοι από το εξωτερικό, με τους οποίους περάσαμε πραγματικά ξεχωριστές στιγμές ατενίζοντας τον πανέμορφο κόλπο τους Αστέρα της Βουλιαγμένης, αυτή η κατάσταση μου στραγγαλίζει την έμπνευση. Κάθε φορά που κάθομαι να γράψω κάτι που με ενθουσίασε, θα έρθει ένα lockdown, ένα τρομοκρατικό γεγονός ή κάτι απογοητευτικά οπισθοδρομικό που με καθηλώσει στην καλύτερη περίπτωση μπροστά στην τηλεόραση.

Politicult: Χριστίνα in Athens-1
©Netflix
1/3
Native Share

Μία εβδομάδα προσπαθώ να τελειώσω το Emily in Paris, μετά από παρότρυνση του 13χρονου γιου μου. Τη σειρά τη βλέπω μέσα από τα μάτια του και κάνω το σταυρό μου που τον ενέπνευσε να συνεχίσει τα γαλλικά. Αλλά εκεί που προσπαθώ να δω θετικά τις περιπέτειες της ρομποτικά χαρούμενης κόρης του Phil Collins σε ένα Παρίσι- τουριστικό οδηγό, θυμάμαι με νοσταλγία τις χρυσές ημέρες του Darren Star με το Sex and the City. Στις 4 φανταστικές Νεοϋορκέζες πρωταγωνίστριες χρωστάω πολλά, αφού τότε με βοήθησαν να ξεπεράσω το σοκ της 11ης Σεπτεμβρίου που βίωσα σε ένα τρομοκρατημένο Λονδίνο. Θυμάμαι τις έξυπνες ατάκες, τα υπέροχα ρούχα, τις τραβηγμένες αλλά τόσο αληθινές ερωτικές περιπέτειες. Το απόλυτο αντικαταθλιπτικό. Και συγκρίνω με τη σημερινή καρικατούρα Έμιλυ, σε ένα γραφικό Παρίσι όπου οι Γάλλοι καπνίζουν σαν τα φουγάρα, είναι αγενείς και πεινασμένοι για σεξ. Όλοι θέλουν αυτό το κορίτσι που έχει βγει από γελοιογραφία, με μία γκαρνταρόμπα που προσπαθεί, αλλά είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Politicult: Χριστίνα in Athens-2
©Netflix
2/3
Native Share

Το χάιλαϊτ της σειράς, οι πάμπλουτες Κινέζες που διασκεδάζουν με σπρέι σαμπάνιας και αστραφτερά μίνι. Οι μνηστήρες της Έμιλυ καλοχτενισμένα καρτούν με εντυπωσιακή έλλειψη ανδρισμού. Κανένας Mr Big. Καμία έξυπνη ατάκα. Καμία αλήθεια για τις σχέσεις -γιατί οι περιπέτειες των κοριτσιών στο Sex and the City ήταν οι δικές μας περιπέτειες. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που θα μας πάρει από το χέρι να μας βοηθήσει να πετάξουμε πάνω στην κινούμενη αυτή άμμο. Νιώθω πως οι πάντες και τα πάντα είναι σε σύγχυση. Αυτή η σύγχυση μας εμποδίζει να καταλάβουμε και το πόσο τυχεροί, εμείς εδώ στην Ελλάδα, σταθήκαμε σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Politicult: Χριστίνα in Athens-3
©Netflix
3/3
Native Share

Όχι δεν θα ήθελα να ήμουν τώρα η Έμιλυ in Paris. Το Παρίσι είναι κλειστό προς το παρόν για φανφάρες. Είμαι η Χριστίνα in Athens. Κάνω ακόμα μπάνια στη Βουλιαγμένη, έχω γίνει η καλύτερη ξεναγός φίλων που βρήκαν την Αθήνα το απόλυτο καταφύγιο μέσα στην πανδημία, φοράω συνέχεια μαύρα για να μην μπερδεύομαι, ρούχα τα οποία έχω διπλά και τριπλά, πανομοιότυπα σαν στολή, όλα casual, πίνω καφέ έξω στο Athenee όσο ακόμα μπορούμε και βλέπω αγαπημένα πρόσωπα από στο ενάμιση μέτρο απόσταση. Αψηφώ τις θερμίδες του μουσακά στην πλατεία Κυδαθηναίων στην Πλάκα, που παραπέμπει σε σκηνικό της Φίνος Φιλμ. Και ως μαμά της Έμιλυ ηλικιακά, δεν ζω ευτυχώς την αγωνία της αναζήτησης του απόλυτου συντρόφου ανάμεσα σε φίλους σεφ ή στους συντρόφους κολλητών και άλλα φανταστικά πρόσωπα που σκαρφίστηκε ο αγαπημένος Darren Star, 20 χρόνια μετά για μία instant τηλεοπτική επιτυχία.

Διαβάστε επίσης | The Vibe: Η Emily στην Αθήνα;

MHT