rihanna-προσφέρει-2-1-εκατομμύρια-για-τα-θύματ-139112
©shutterstock

Η Rihanna, μέσω του μη κερδοσκοπικού Clara Lionel Foundation που έχει ιδρύσει, μαζί με τον CEO του Twitter, Jack Dorsey, προσφέρουν από $2.1 εκατομμύρια έκαστος στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mayor’s Fund for Los Angeles που έχει συσταθεί για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η συνολική δωρεά των $4.2 εκατομμυρίων θα υποστηρίξει για δέκα εβδομάδες τον οργανισμό, προσφέροντας καταφύγιο, γεύματα και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τα άτομα και τα παιδιά που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία αυτή την περίοδο που τα ήδη υπάρχοντα καταφύγια είναι πλήρη και τα περιστατικά βίας ολοένα αυξάνονται. Στην από κοινού δήλωσή τους, η Rihanna και ο Jack Dorsey αναφέρουν πως ξεκίνησαν προς το παρόν από την περιοχή του Los Angeles, αλλά καθώς υπάρχουν θύματα που βρίσκονται σε ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή η δωρεά τους είναι μόνο η αρχή.

Η Rihanna και ο Jack Dorsey προστίθενται σε μία λίστα διάσημων προσωπικοτήτων που έχουν κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακόμα μία σημαντική συνεισφορά προήλθε πρόσφατα και από τη Lady Gaga, η οποία σε συνεργασία με τον οργανισμό Global Citizen, κατάφερε να συγκεντρώσει $35 εκατομμύρια που θα διατεθούν στο World Health Organisation για προστατευτικό εξοπλισμό των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας και μελέτες για ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων.