αυτή-είναι-η-πιο-υγιεινή-τροφή-του-κόσμ-283375
©Unsplash

Νεροκάρδαμο: Είναι το απόλυτο superfood

Goji berries, σπόροι chia ή πορτοκάλια; Αναζητώντας την πιο υγιεινή τροφή στον κόσμο, οι ερευνητές του William Paterson University μελέτησαν 41 τύπους φρούτων και λαχανικών και κατέληξαν στην πιο healthy, η οποία μας εκπλήσσει καθώς δεν ήταν και τόσο αναμενόμενη.

Πρόκειται για το νεροκάρδαμο το οποίο συγκέντρωσε 100 βαθμούς στη λίστα με τις πιο υγιεινές τροφές, ενώ τα παντζάρια 87.08 και το σπανάκι 86.43. Το νεροκάρδαμο περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενώ 100 γραμμάρια από αυτό καλύπτουν την ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C. Για την ακρίβεια περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, θωρακίζοντας το ανοσοποιητικό. Έχει όμως και άλλες ιδιότητες που το καθιστούν απαραίτητο για την διατροφή μας.

Αυτή είναι η πιο υγιεινή τροφή του κόσμου που πρέπει να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας-1
©Unsplash

Το νεροκάρδαμο περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, ποτάσιο, μαγνήσιο και στοιχεία απαραίτητα για το χτίσιμο των μυών και των οστών. Επίσης η βιταμίνη Κ που βρίσκεται στη σύνθεση του, προλαμβάνει την βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων, καθώς τα αντιοξειδωτικά στο νεροκάρδαμο προστατεύουν το DNA από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Το νεροκάρδαμο έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά στην καλύτερη πέψη αλλά και στην υγιή όψη της επιδερμίδας

Το νεροκάρδαμο είναι ένα φυτό που εύκολα μπορείτε να έχετε στο μπαλκόνι σας σε γλάστρες και να το προσθέτετε σε σαλάτες ή κρύα πιάτα για να προσλαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά του.

Διαβάστε επίσης | Αφυδάτωση: Τι πρέπει να προσέξετε για να διατηρήσετε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας

MHT