χειμερινό-ηλιοστάσιο-η-μεγαλύτερη-ημ-299442
©unsplash

Ο όρος χειμερινό ηλιοστάσιο περιγράφει ακριβώς τη στάση του ηλίου και συνεπώς τη στιγμή όπου το σκοτάδι επικρατεί του φωτός. Για πολλούς, αυτή η επίσημη μετάβαση στον χειμώνα εγκαινιάζει μια νέα πνευματική εποχή, για αυτό και συχνά περιγράφεται από τους wellnes experts ως στιγμή αναγέννησης, όπου όλοι έχουμε την ευκαιρία να επαναπροσδιοριστούμε και να κατευθυνθούμε σε νέες πορείες.

Πρακτικές διαλογισμού

Το χειμερινό ηλιοστάσιο είναι ιδανική στιγμή για να κάνετε μια καταγράφη του ό,τι συμβαίνει στη ζωή σας και να αναλογιστείτε τι θέλετε να διατηρήσετε και τι όχι. Όσο ο ήλιος ξεκινάει σταδιακά να αποκτά μεγαλύτερη θέση στην ημέρα, είναι ευκαιρία να επενδύσετε σε πνευματικές πρακτικές ευεξίας, όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα.

Χειμερινό ηλιοστάσιο: Η μεγαλύτερη ημέρα του χειμώνα έχει αυτά τα οφέλη για την υγεία μας-1
©unsplash

Η δύναμη της ηλιακής ενέργειας άλλωστε, είναι γνωστή για τον αντίκτυπό της τόσο στο σώμα, όσο και το πνεύμα μας. Το ενδοκρινικό σύστημα τονώνεται και σε συνδυασμό με σωματικές ασκήσεις που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, η αίσθηση ευεξίας και διαύγειας είναι επόμενο.

Καλύτερος ύπνος

Οι ειδικοί συστήνουν να εκμεταλλευτείτε τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου για να κοιμηθείτε βαθιά και ποιοτικά. Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δυσκολεύονται στον ύπνο, τώρα είναι μια καλή στιγμή να ανατρέψετε τα δεδομένα και να εγκαινιάσετε μια νέα συνήθεια. Απενεργοποιήστε το κινητό και οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή 2ο λεπτά πριν πέσετε στο κρεβάτι και περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα ζεστό μπάνιο ή ένα χαλαρωτικό ρόφημα.

Χειμερινό ηλιοστάσιο: Η μεγαλύτερη ημέρα του χειμώνα έχει αυτά τα οφέλη για την υγεία μας-2
©unsplash

Σκοπός είναι να βοηθήσετε το σώμα να διεγείρει και να προωθήσει με φυσικό τρόπο την παραγωγή της ορμόνης του ύπνου, ακολουθώντας τον φυσικό κιρκάδιο ρυθμό του οργανισμού και αποφεύγοντας τη χρήση συμπληρωμάτων.

Κρύσταλλοι και αιθέρια έλαια

Τόσο οι κρύσταλλοι όσο και τα αιθέρια έλαια ενισχύουν τις τελετουργίες για την αναγέννηση του ήλιου. Συγκεκριμένα, σε ενεργειακό επίπεδο, ο κιτρίνης χαλαζίας προσελκύει τη θετικότητα, τη ζωτικότητα και την ενέργεια και αποτελεί τον πολύτιμο λίθο της χαράς και της ευτυχίας. Δοκιμάστε να τον τοποθετήσετε σε μια αγαπημένη γωνία στο σπίτι ή στην εργασίας σας για να προσελκύσετε αφθονία, καλύτερη υγεία και νέα ξεκινήματα.

Χειμερινό ηλιοστάσιο: Η μεγαλύτερη ημέρα του χειμώνα έχει αυτά τα οφέλη για την υγεία μας-3
©unsplash

Διαβάστε επίσης | 5 κρέμες νύχτας για λαμπερή επιδερμίδα ενώ κοιμάστε

MHT