χρησιμοποιώ-έλαιο-από-δεντρολίβανο-σ-316834
©Larissa Marielle/Instagram

Το έλαιο από δεντρολίβανο είναι μια φυσική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης, καθώς σύμφωνα με έρευνες είναι αποτελεσματική όπως η μινοξιδίλη, ουσία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που βλέπουμε τα μαλλιά μας να πέφτουν ή να γίνονται πιο αδύναμα, θαμπά και εύθραυστα, όπως η αλλαγή εποχής ή το έντονο στρες.

Μου έχει συμβεί: Κούραση, στρες, έντονοι εργασιακοί ρυθμοί και ξαφνικά τα μαλλιά μου ήταν πιο φλατ, χωρίς όγκο και αδύναμα. Όταν κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη, παρατήρησα πως στο κέντρο του κεφαλιού, μπορούσα να διακρίνω το scalp πιο έντονα σε σχέση με παλαιότερα.

Προφανώς και επισκέφτηκα αμέσως έναν τριχολόγο και συστήνω σε όλους το ίδιο αν βλέπετε πως χάνετε περισσότερα μαλλιά ή αν τα νιώθετε πολύ αδύναμα. Ο γιατρός θα εξετάσει το τριχωτό της κεφαλής και θα αναγνωρίσει τις αιτίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο βασικός εχθρός των μαλλιών είναι το στρες και ο πολύ κουραστικός τρόπος ζωής.

Οπότε και αποφάσισα να δώσω ένα boost στα μαλλιά μου χρησιμοποιώντας μια φυσική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης, το έλαιο από δεντρολίβανο που ενδυναμώνει τα μαλλιά και προωθεί την ανάπτυξή τους. Μετά από δύο μήνες εφαρμογής, είδα τα μαλλιά μου να ανανεώνονται, να γίνονται πιο γεμάτα, λαμπερά και δυνατά. Θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ τακτικά καθώς είναι μια φυσική θεραπεία που λειτουργεί σωστά για εμένα.

Χρησιμοποιώ έλαιο από δεντρολίβανο στα μαλλιά μου εδώ και μήνες και δεν τα έχω ξαναδεί τόσο πλούσια-1
©Larissa Marielle/Instagram

Οι θεραπευτικές ιδιότητες

Το έλαιο από δεντρολίβανο έχει πολλαπλές ιδιότητες και χρήσεις, καθώς έχει αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση, τονωτικές και καθαριστικές ιδιότητες, ενώ ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και είναι ιδανικό για μια ολοκληρωμένη haircare ρουτίνα, όταν τα μαλλιά αρχίζουν να εξασθενούν.

Το rosemary oil αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής καθώς ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και οξυγονώνει την περιοχή. Αυτό βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιών, προωθεί την ανάπτυξη της τρίχας με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ελαστική και λιγότερη εύθραυστη. Επιπλέον έχει καθαριστικές ιδιότητες και αντιμετωπίζει τα λιπαρά μαλλιά.

Σύμφωνα με έρευνα, το έλαιο δεντρολίβανου έχει συγκριθεί με την χρήση μινοξιδίλης, για την αντιμετώπιση της αλωπεκίας. Δοκιμάστηκαν σε διαφορετικά γκρουπ και τα αποτελέσματα είναι σχεδόν παρόμοια. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν δερματολόγο πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία.

Το χρησιμοποιούσα κάθε βράδυ χωρίζοντας τα μαλλιά μου σε διαφορετικά τμήματα. Έκανα μασάζ για 3′ με την βοήθεια ενός scalp massager και στη συνέχεια άφηνα το έλαιο στα μαλλιά μου για 30′. Ακολουθούσε το λούσιμο με το σαμπουάν μου και μετά conditioner. Υιοθέτησα αυτή τη ρουτίνα κάθε δύο ημέρες, αν όμως δεν είχα χρόνο για μασάζ, απλά πρόσθετα σταγόνες από έλαιο δεντρολίβανου στο σαμπουάν μου, ωστόσο η πρώτη μέθοδος είναι σίγουρα πιο αποτελεσματική.

View this post on Instagram

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Πώς θα το εφαρμόσετε;

Στο σαμπουάν

Αναμείξτε δύο με τρεις σταγόνες από έλαιο δεντρολίβανου με το σαμπουάν σας και λουστείτε κανονικά.

Στο έλαιο των μαλλιών ή το σέρουμ

Προσθέστε 5 σταγόνες από το προϊόν και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να ενεργοποιήσετε την μικροκυκλοφορία του αίματος.

Καθαρό έλαιο

Πριν δοκιμάσετε καθαρό έλαιο στα μαλλιά σας δοκιμάστε το σε μια μικρή περιοχή για να ελέγξετε αλλεργικές αντιδράσεις και συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Διαβάστε επίσης | Το νέο γαλλικό μανικιούρ είναι σχεδόν αόρατο

MHT