γιατί-πρέπει-να-φοράμε-αντηλιακό-στη-χ-280536
©Mara LaFontan/Instagram

Αντηλιακό στο τριχωτό της κεφαλής

Το κεφάλι εκτίθεται στον ήλιο όπως ακριβώς και το σώμα ή το πρόσωπο. Μπορεί να συνηθίζουμε να το προστατεύουμε με καπέλα, φουλάρια ή απλά πιάνοντας τα μαλλιά μας προς τα πίσω, τα παραπάνω τρικ όμως έχουν αποτέλεσμα μόνο στην πόλη, και δεν μας παρέχουν ασφάλεια στην παραλία ή μέσα στο νερό. Η χωρίστρα των μαλλιών είναι μια από τις περιοχές που παραμελούμε όταν εφαρμόζουμε αντηλιακό, μαζί με τους αγκώνες, τις παλάμες ή τα αυτιά, φαίνεται όμως πως η αντηλιακή προστασία του τριχωτού της κεφαλής μπαίνει στο μικροσκόπιο της κοσμετολογίας.

Η κατάλληλη υφή

Σίγουρα δεν μπορούμε να απλώσουμε ένα κρεμώδες αντηλιακό στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής που θα αφήσει λιπαρότητα στα μαλλιά, γι’ αυτό το λόγο όμως υπάρχουν τα αντηλιακά mists που έχουν την ιδανική ανάλαφρη υφή ή και τα sticks που επιτρέπουν την τοπική εφαρμογή του προϊόντος. Η χωρίστρα των μαλλιών εκθέτει την επιδερμίδα σε περιβαλλοντική μόλυνση και ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά όταν παραμένει σταθερή για μεγάλο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό και οι ειδικοί συμβουλεύουν να την μετακινούμε τακτικά. Το μικροβίωμα επηρεάζεται με αποτέλεσμα να μολύνονται οι θύλακες της τρίχας και να διαταράσσεται η υγιής ανάπτυξη των μαλλιών. Αλλάζοντας ελαφρώς την θέση της χωρίστρας, η ηλιακή ακτινοβολία δεν πέφτει ακριβώς στο ίδιο σημείο, με αποτέλεσμα να προστατεύεται το δέρμα. Είναι σημαντικό όμως να διαφυλάσσουμε το τριχωτό της κεφαλής από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς με αυτό τον τρόπο προστατεύονται οι θύλακες της τρίχας και ευνοείται η ανάπτυξη των μαλλιών.

Αντηλιακά μαλλιών

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την φροντίδα των μαλλιών, καθώς ο ήλιος αφυδατώνει την τρίχα και φθείρει το χρώμα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν ξηρά και θαμπά. Το αντηλιακό μαλλιών συστήνεται ως ένα προϊόν απαραίτητο για το καλοκαιρινό νεσεσέρ, καθώς ενυδατώνει σε βάθος και τα αφήνει λαμπερά και υγιή, παρά την ταλαιπωρία από τον ήλιο και το θαλασσινό αλάτι.

Διαβάστε επίσης | 8 συνήθειες που βελτιώνουν τη σωματική και ψυχική υγεία

MHT