λούσιμο-οι-κινήσεις-ματ-που-κάνουν-τη-δ-275242
©Unsplash

Το tapping είναι ένα είδος μασάζ με ρυθμικές κινήσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια του λουσίματος των μαλλιών, ενώ εφαρμόζετε το σαμπουάν. Σύμφωνα με την  expert Laura Romero, training director της Guerlain στην Ισπανία, αυτού του είδους η κίνηση στην οποία χτυπάτε ελαφρά το κεφάλι με τις άκρες των δαχτύλων σας, βοηθάει πολύ στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος του τριχωτού της κεφαλής, χαρίζοντας έτσι περισσότερη λάμψη αλλά και όγκο στα μαλλιά.

Κινήσεις μασάζ

Γνωρίζουμε πολύ καλά τα οφέλη του μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής καθημερινά. Ο δερματολόγος Eduardo López Bran επιβεβαιώνει ότι “το μασάζ στο κεφάλι, εκτός από ένα σημαντικό χαλαρωτικό αποτέλεσμα για την ανακούφιση της έντασης του τριχωτού της κεφαλής, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος γύρω από το θύλακα της τρίχας, ευνοώντας τη διείσδυση οποιουδήποτε προϊόντος που εφαρμόζουμε για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης”. Επιπλέον, η Laura Romero επιβεβαιώνει ότι η ολοκλήρωση του παραδοσιακού μασάζ με αυτές τις κινήσεις, προσφέρει επίσης έξτρα όγκο. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι, αρχικά ο όρος tapping αναφέρεται σε μια τεχνική συναισθηματικής απελευθέρωσης που βασίζεται στις αρχές του βελονισμού στην οποία επεξεργάζονται διαφορετικά συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Για να εφαρμόσετε αυτό το μασάζ, αρκεί να μιμηθείτε τις κινήσεις των δαχτύλων σας όταν γράφετε στο πληκτρολόγιο, στην ουσία δηλαδή χτυπάτε το τριχωτό της κεφαλής με τις άκρες των δαχτύλων σας, ενώ έχετε ακόμα σαμπουάν στο δέρμα και μετά τα ξεπλένετε με νερό.

Λούσιμο: Οι κινήσεις-ματ που κάνουν τη διαφορά-1
©Unsplash

Τα οφέλη του μασάζ κατά την εφαρμογή του σαμπουάν

H ειδικός συμβουλεύει να κάνετε ένα πιο παραδοσιακό μασάζ πριν από αυτές τις κινήσεις tapping, με απλές κινήσεις, ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού και φτάνοντας στον αυχένα του λαιμού, περνώντας από την κορυφή του κεφαλιού. “Είναι σημαντικό να το πιέζουμε ελαφρά το κεφάλι για να στραγγίξουν τα μαλλιά“, καταλήγει.

Διαβάστε επίσης | Ποιοτικός ύπνος: Οι 3 βασικές αρχές από τους sleep experts

MHT