σαμπουάν-οι-καλύτερες-επιλογές-για-κά-301662

Το καλύτερο σαμπουάν είναι αυτό που κάνει τα μαλλιά απαλά, ευκολοχτένιστα και λαμπερά. Η σύνθεσή του, ωστόσο, δεν είναι η ίδια για όλους, για αυτό και συχνά λέμε πως το λούσιμο είναι ένα πολύ υποτιμημένο βήμα στην hair routine των περισσότερων γυναικών.

Ο τρόπος να λουζόμαστε μπορεί να φαίνεται προφανής αλλά δεν είναι. Για να είστε σίγουρη πως το κάνετε σωστά, ξεκινήστε κάνοντας απαλό μασάζ με το σαμπουάν σε όλο το τριχωτό, χωρίς να τρίβετε επιθετικά με τις άκρες των δαχτύλων. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό, προκειμένου να εξαλειφθούν τυχόν υπολείμματα του σαμπουάν που λιπαίνουν τις ίνες της τρίχας και βαραίνουν το τριχωτό της κεφαλής.

Για ίσια μαλλιά

Τα ίσια μαλλιά δεν τα πάνε καλά με τα πολύ θρεπτικά προϊόντα – είναι επομένως καλύτερο να επιλέξετε ελαφριές και αναλάφρες συνθέσεις, κατάλληλες για καθημερινή χρήση, αν τα μαλλιά απαιτούν συχνό λούσιμο. Εάν τα μήκη σας είναι πιο ξηρά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε έναν θρεπτικό ορό μόνο σε αυτό το τμήμα, έτσι ώστε να μην επηρεάσετε τις ρίζες .

Για σγουρά μαλλιά

Τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση, γι’ αυτό και το πιο κατάλληλο σαμπουάν περιέχει ενεργά συστατικά ικανά να χαρίσουν ελαστικότητα και απαλότητα, απομακρύνοντας τυχόν υπολείμματα προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν για το styling. Ακριβώς επειδή οι μπούκλες έχουν μεγαλύτερη ευθραυστότητα, τα σγουρά μαλλιά μπορούν να πλένονται μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να διατηρηθεί το σχήμα τους.

View this post on Instagram

A post shared by OUAI (@theouai)

Για λιπαρά μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά, τα οποία τείνουν να βαραίνουν γρήγορα, χρειάζονται συχνότερο λούσιμο για να διατηρηθούν υγιή. Η σωστή φόρμουλα σε αυτή την περίπτωση, είναι ένα σαμπουάν εμπλουτισμένο με αποτοξινωτικά συστατικά, ικανό να απομακρύνει αποτελεσματικά τη συσσώρευση σμήγματος. Τα σαμπουάν με απολεπιστικούς κόκκους είναι εξαιρετικά, με πλεονέκτημα πως πραγματοποιούν ελαφριά απολέπιση ενώ παράλληλα μεταφέρουν τα ενεργά συστατικά βαθιά στο τριχωτό της κεφαλής.

Για λεπτά μαλλιά

Τέλος, όπως γνωρίζουμε, τα λεπτά μαλλιά είναι ο τύπος μαλλιών που έχει ανάγκη από όγκο. Αν δεν σας αρέσουν τα σαμπουάν που έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν όγκο στα μαλλιά επειδή τα βαραίνουν, δοκιμάστε το ξηρό σαμπουάν σε στεγνά μαλλιά. Σε σπρέι ή σε σκόνη, θα δώσει ζωντάνια στο look σας, ενώ μπορείτε να το έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε επίσης | 5 διατροφικές συνήθειες που ευνοούν τη μακροζωία