σαμπουάν-ποιο-προϊόν-να-επιλέξετε-ανά-239871
©Getty Images

Οι εξειδικευμένοι hairstylists συμφωνούν πως ένα καλό λούσιμο, μπορεί να διατηρήσει τα μαλλιά καθαρά και λαμπερά για περισσότερες μέρες, προτείνοντας συνεχώς νέα και πιο αποδοτικά hair tips. Ο χρόνος παραμονής του σαμπουάν στο κεφάλι, η σωστή τεχνική μασάζ, ακόμα και το ανάποδο λούσιμο, όλα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην εμφάνιση των μαλλιών σας.

Το πρώτο βήμα είναι να ανακαλύψετε το ιδανικό σαμπουάν που όχι μόνο θα καθαρίζει τα μαλλιά από τη λιπαρότητα και τους ρύπους, αλλά θα ανταποκρίνεται απόλυτα και στις ανάγκες σας.“Η επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν για τις ανάγκες των μαλλιών σας, είναι ιδιαίτερη σημαντική και δίνει τα επιθυμητά αποτελέσματα”, εξηγεί η ειδικός στην τριχολογία Hannah Gaboardi.

Ποιο σαμπουάν να επιλέξετε;

Αν νιώθετε τα μαλλιά σας θαμπά ή άτονα, επενδύστε σε ένα σαμπουάν με ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Αν τα μαλλιά σας εμφανίζουν τάση λιπαρότητας, αποφύγετε τα σαμπουάν με σιλικόνη, ενώ αν πάσχετε από ξηροδερμία, επιλέξτε ένα προϊόν με πυριθειόνη του ψευδαργύρου. Τα σγουρά μαλλιά έχουν ανάγκη από προϊόντα με ενυδατικούς παράγοντες που καταπολεμούν το φριζάρισμα, ώστε να διατηρούνται οι μπούκλες καλοσχηματισμένες.

Από την άλλη στα λεπτά μαλλιά θα πρέπει να αποφεύγονται συστατικά όπως σιλικόνες, parabens και sulfates, καθώς τα βαραίνουν με αποτέλεσμα να χάνουν τον όγκο τους. Αναζητήστε προϊόντα με βιοτίνη, κερατίνη, υαλουρονικό οξύ, κεραμίδια, που ενδυναμώνουν την τρίχα και χαρίζουν όγκο.

Οι ανάγκες των μαλλιών μας μεταβάλλονται, γι’ αυτό και το σαμπουάν σας θα πρέπει να αλλάζει κάθε φορά που νιώθετε πως το προϊόν σας δεν σας καλύπτει πλέον. Αναζητήστε το κατάλληλο σαμπουάν μέσα από τις προτάσεις της Vogue.

Σαμπουάν: Ποιο προϊόν να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας;-1
©Kerastase

Ενυδατικό σαμπουάν για βαμμένα ξανθά μαλλιά Bain Lumiere Blond Absolu, Kerastase

Σαμπουάν: Ποιο προϊόν να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας;-2
©L’Oréal Professionnel

Σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό στα σγουρά και πολύ σγουρά μαλλιά Curl Expression, L’Oréal Professionnel

Σαμπουάν: Ποιο προϊόν να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας;-3
©Olaplex

Σαμπουάν ενδυνάμωσης για κάθε τύπο μαλλιών No 4 Bond Maintenance Shampoo, Olaplex

Σαμπουάν: Ποιο προϊόν να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας;-4
©Wella Professionals

Σαμπουάν αναδόμησης Fusion Intense Repair Shampoo, Wella Professionals.

Σαμπουάν: Ποιο προϊόν να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας;-5
©Moroccan Oil

Σαμπουάν που αυξάνει τον όγκο από μέσα προς τα έξω Extra Volume Shampoo, Moroccan Oil

Διαβάστε επίσης | Μανικιούρ: Οι 8 τοπ τάσεις στα νύχια για το φθινόπωρο 2022

MHT