© Delphine Michalak / Hachette Practical
© Delphine Michalak / Hachette Practical
© Delphine Michalak / Hachette Practical

Μους σοκολάτας: Η συνταγή για το σοκολατένιο γλυκό που αρέσει σε όλους

Ο Christophe Michalak προτείνει στη Vogue μια υπέροχη κλασική γαλλική συνταγή για γκουρμέ μους σοκολάτας που σίγουρα θα λατρέψετε.

Η πεντανόστιμη συνταγή που ακολουθεί για το γνωστό σοκολατένιο γλυκό μας έρχεται από τη Γαλλία. Ο Christophe Michalak εκμεταλλεύτηκε το 2020 για να αποκαλύψει τις καλύτερες συνταγές που κάνει στο σπίτι. Μια από αυτές είναι και η γκουρμέ μους σοκολάτας που είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί και η γεύση της θα σας ανταμείψει.

Συνταγή για τη μους σοκολάτας του Christophe Michalak

Προετοιμασία 15 λεπτά

Συστατικά
-150 g μονής κρέμας
-75 g γάλακτος
-180 g μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο
-75 g σοκολάτα γάλακτος με 40% κακάο
-3 κρόκοι
-3 ασπράδια αυγών
-20 ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία

1. Σε μια κατσαρόλα, βράστε την κρέμα και το γάλα. Αφαιρούμε την φωτιά και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.

2. Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού με τη ζάχαρη μέχρι να σκληρύνουν με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.

3. Όταν η μαρέγκα σφίξει, ανακατέψτε την με τη σοκολάτα: ξεκινήστε με σύρμα και τελειώστε με σπάτουλα. Δεν πρέπει να υπάρχουν κόκκοι μαρέγκας, το μείγμα πρέπει να είναι απόλυτα ομοιογενές.

4. Βάλτε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Διαβάστε επίσης | Σας αρέσει το κέικ καρότου; Αυτή είναι η vegan συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε

Scroll to Top