3-πρωινές-συνήθειες-για-να-περιορίσετε-268516
©Unsplash

Καθώς ζούμε σε μια καθημερινότητα με αρκετές υποχρεώσεις και πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, είναι αναπόφευκτο να μην έχουμε βιώσει έστω και μια φορά άγχος στην καθημερινότητα μας. Έχει παρατηρηθεί ότι συνήθως αυτό που μας καταβάλλει περισσότερο είναι το πρωινό στρες και η αγωνία μας να αντιμετωπίσουμε όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας με επιτυχία. Πλέον, θεωρείται κάτι απόλυτα φυσιολογικό αλλά δεδομένου ότι το πρωί είναι ένα τόσο κρίσιμο σημείο της ημέρας (αν ξεκινάμε καλά  την ημέρα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν), αξίζει να γνωρίζετε πώς να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρωινό στρες και ποια είναι τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το διαχειριστείτε.

Η Vogue μίλησε με τους experts και συγκέντρωσε όλα τα tips για να αντιμετωπίσουμε το πρωινό άγχος.

Ενημερωθείτε για το άγχος σας

Το άγχος είναι μέρος της καθημερινότητας. Αντί να εστιάσετε λοιπόν στην εξάλειψή του, προσπαθήστε να το αποδεχτείτε και να ψάξετε για αυτό, προτείνει η Jodie Cariss, θεραπεύτρια και ιδρύτρια της πλατφόρμας θεραπείας, Self Space. «Όταν αισθάνεστε άγχος το πρωί, κοιτάξτε τι μπορείτε να κάνετε για να κινηθείτε μαζί του (και όχι εναντίον του). Είτε βάζετε μια playlist και χορεύετε στην κουζίνα, είτε κάνετε κάποια από τα πράγματα που σας προκαλούν αυτή την ανησυχία», λέει. «Μπείτε στη διαδικασία να εστιάσετε εκεί αντί να το διώξετε τελείως».

3 πρωινές συνήθειες για να περιορίσετε το αγχος-1
©Unsplash

Ψεκάστε ένα άρωμα

Ανεβάστε τη διάθεσή σας και ηρεμήστε τις αισθήσεις σας μέσω της οσμής– ακριβώς όπως η εισπνοή της μυρωδιάς του φρέσκου γρασιδιού ή ενός κήπου γεμάτου λουλούδια, ένα άρωμα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην ευεξία σας. Η Veronique Gabai δημιούργησε μια συλλογή από αρώματα, με το όνομα Aroma, για να προσφέρει την απόλυτη «αρωματοθεραπεία». Αξιοποιούν τις θεραπευτικές δυνάμεις των φυσικών συστατικών για να μυρίζουν ταυτόχρονα ωραία, αλλά και να βοηθούν το μυαλό να ηρεμεί. Χρησιμοποιώντας φυσικά έλαια αρωματοθεραπείας, τα αρώματα είναι ένας «τρόπος για να ανοίξετε την καρδιά σας με ενέργεια και αισιοδοξία. Προσεγγίστε τις προσωπικές σας ανάγκες και χαλαρώστε με τον εαυτό σας – και συνδεθείτε με – τη μεγαλύτερη δύναμη του σύμπαντος», λέει η Gabai. «Τα φοράς σαν αρώματα και τα νιώθεις σαν αρωματοθεραπεία».

Κάντε τη ρουτίνα σας

Αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε την πρωινή σας ρουτίνα ομορφιάς. Κάντε μασάζ με serum, την ενυδατική σας κρέμα και SPF στο δέρμα, ενώ εστιάστε στην απελευθέρωση της έντασης στη γραμμή της γνάθου και ανάμεσα στα φρύδια. Επιπλέον γιατί να μην δώσετε ένα upgrade στο πρωινό σας ντους; Κάντε το πολυτελές, είτε κρεμώντας φύλλα ευκαλύπτου ή κεριά και δημιουργήσετε ένα χαλαρωτικό φυσικό άρωμα χρησιμοποιώντας πολυτελή gel και έλαια.

Διαβάστε επίσης | Slob: Είναι το κούρεμα που επιλέγουν τώρα τα cool girls

MHT