4-τάσεις-ευεξίας-που-θα-αλλάξουν-τη-διάθ-287586
©@whitneyfransway

Ως σωστοί wellness enthusiasts αναζητούμε πάντα νέες συνήθειες που θα αφυπνίσουν το πνεύμα μας και θα ανεβάσουν τη διάθεσή μας. Από τη γυμναστική μέχρι τη διατροφή, το αίσθημα της ευεξίας είναι κάτι που χρειάζεται συνέπεια και προσπάθεια, για αυτό και αρκετά συχνά εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας καινούριες πρακτικές, οι οποίες θα θρέψουν τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό.

Για το φθινόπωρο του 2023, η λίστα είναι πολύ συγκεκριμένη και περιλαμβάνει τάσεις ευεξίας που έχουν την έγκριση των ειδικών αλλά και των wellness experts. Από το cycle syncing στην αποφυγή του αλκόολ, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω όλα τα wellness trends που αξίζουν μια θέση στη καθημερινότητά σας, ειδικά αν έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε τη σεζόν με νέους όρους και stress free. Κρατήστε σημειώσεις!

Cycle syncing

Οι πιο δημοφιλείς fitness influencers αυτή τη στιγμή ακολουθούν αθλητικές ρουτίνες που βασίζονται στον εμμηνορροϊκό τους κύκλο (cycle syncing) . Αυτή η προσέγγιση, που διαδίδεται όλο και περισσότερο από αθλητικές ιστοσελίδες και περιοδικά, αποσκοπεί στο να είναι η εκγύμναση πιο ήπια, ακούγοντας το σώμα και τον φυσικό του ρυθμό. Στο Παρίσι, η Charlotte Muller, δασκάλα γιόγκα που ειδικεύεται στην ορμονική ισορροπία, έχει κάνει το cyclesyncing σήμα κατατεθέν των μαθημάτων της. Παράλληλα, διατροφολόγοι και διαιτολόγοι μοιράζονται τις συμβουλές τους για την υποστήριξη του γυναικείου σώματος στις διαφορετικές φυσικές φάσεις του μέσω της διατροφής. Αυτό που προτείνουν είναι να μειώσετε την καφεΐνη ή να αυξήσετε την πρόσληψη μαγνησίου και ωμέγα 3 κατά τη διάρκεια της ωχρινικής φάσης, καθώς και να καταναλώνετε ψευδάργυρο και αντιοξειδωτικά κατά τη φάση της ωορρηξίας. Με αυτό τον τρόπο, βοηθάτε το σώμα να είναι πιο λειτουργικό και συνεπώς πιο κοντά στην ευεξία.

4 τάσεις ευεξίας που θα αλλάξουν τη διάθεσή μας το φθινόπωρο-1
©unsplash

Αλκόολ: Όχι, ευχαριστώ

Στο Instagram, όλο και περισσότεροι celebrities καταγράφουν τον αριθμό των εβδομάδων που έχουν περάσει χωρίς αλκόολ, ανάμεσά τους και οι Bella Hadid και Lucy Hale. Η Susan Oubari, γκουρού ευεξίας από το Παρίσι, μοιράστηκε πρόσφατα με τους 28 χιλιάδες ακολούθους της την 31ήμερη πρόκληση αποτοξίνωσης από το αλκοόλ. «Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, θυμηθείτε ότι δεν είναι μόνο μια επαναξιολόγηση της σχέσης σας με το αλκοόλ. Πρόκειται για το σπάσιμο παλαιών μοτίβων και την εδραίωση νέων συνειδητών συνηθειών που πραγματικά θα κάνουν τη διαφορά». Τα οφέλη αυτής της αποχής είναι πολλά: καλύτερος ύπνος, πιο όμορφο δέρμα, καλύτερη υγεία του πεπτικού συστήματος, βελτιωμένη διάθεση, μεγαλύτερη διαύγεια του νου. Και σε ψυχολογικό επίπεδο, αυξημένη αυτογνωσία και πιο καλή διαχείριση των κρίσεων.

Λειτουργικό bodybuilding

Το λειτουργικό bodybuilding είναι ο νέος τρόπος εκγύμνασης που έρχεται να αντικαταστήσει το crossfit, ένα έντονο και απαιτητικό πρόγραμμα που μπορεί να επιβαρύνει το σώμα. Αντιθέτως, η βάση του λειτουργικού bodybuilding ξεκινάει από την κυκλική κίνηση των ασκήσεων, που περιλαμβάνουν crossfit, πυγμαχία, γιόγκα και ποδηλασία, δηλαδή πολλές και διαφορετικές πρακτικές οι οποίες τονώνουν τους μύες χωρίς να τους φτάνουν στο «κόκκινο».

4 τάσεις ευεξίας που θα αλλάξουν τη διάθεσή μας το φθινόπωρο-2
©unsplash

Microdosing

Όλο και περισσότεροι ειδικοί ψυχικής υγείας μιλούν για τις ευεργετικές ιδιότητες του microdosing στο στρες και το άγχος. Είτε πρόκειται για CBD, είτε για οποιαδήποτε άλλη φυσική ουσία, το καθημερινό microdosing μπορεί να κάνει θαύματα με το άγχος και τις καταθλιπτικές διαταραχές, χωρίς να είναι παράνομο ή επιβλαβές για την υγεία. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς και βρείτε τη «συνταγή» που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς.

Διαβάστε επίσης | Απώλεια βάρους: Τι δεν πρέπει να κάνετε κάθε μέρα;

MHT