5-συνήθειες-που-μας-κάνουν-να-παίρνουμε-260843
©Hosk Elsa/Instagram

Η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική άσκηση, είναι τα βασικά βήματα για να παραμένουμε σε φόρμα και να διατηρούμε ένα υγιές βάρος. Υπάρχουν όμως και κάποιες συνήθειες που πολλοί από εμάς ακολουθούμε λόγω του τρόπου ζωής μας και ίσως μπλοκάρουν τον μεταβολισμό μας.

Η φυσιοπαθητικός Mary Capelle, αποκαλύπτει αυτές τις συνήθειες που πρέπει να αποφεύγουμε στην καθημερινότητά μας.

Κακοί διατροφικοί συνδυασμοί

Καλό είναι να μην συνδυάζετε ζωικές πρωτεΐνες με άμυλο. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι πάντα με πράσινα λαχανικά.

Ο οδηγός:

Ζωικές πρωτεΐνες και άμυλο: Όχι

Ζωικές πρωτεΐνες και λαχανικά: Ναι

Άμυλο και λαχανικά: Ναι

5 συνήθειες που μας κάνουν να παίρνουμε βάρος-1
©Unsplash

Μένετε στατικοί όλη την ημέρα 

Είναι σημαντικό να προσθέσετε την άσκηση στη ζωή σας, ακόμα και σε ήπιο ρυθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να κινείστε, με το να περπατάτε περισσότερο, να ανεβαίνετε τις σκάλες, να βγαίνετε για ένα σύντομο περίπατο ή τρέξιμο. Αυτό θα σας βάλει σε μια διαδικασία να φροντίζετε περισσότερο τον εαυτό σας.

Τρώτε χωρίς να πεινάτε

Πολλοί άνθρωποι τρώνε από συνήθεια, στρες, χωρίς να νιώθουν αίσθημα πείνας. Αν για παράδειγμα νιώθετε μια μέρα πως δεν χρειάζεται να φάτε πρωινό, αυτό δείχνει πως το συκώτι σας δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα την λειτουργία του. Πριν ανοίξετε λοιπόν το ψυγείο, σκεφτείτε αν νιώθετε πραγματικά την ανάγκη να φάτε.

5 συνήθειες που μας κάνουν να παίρνουμε βάρος-2
©Unsplash

Λιπαρά και άμυλο

Τα καλά λιπαρά και το άμυλο δεν είναι εχθροί μας. Η καθημερινή διατροφή μας θα πρέπει να περιλαμβάνει 2 με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, καρύδια αλλά και τροφές με άμυλο όπως η πατάτα και το ψωμί, όλα με ισορροπία. Αποφύγετε όμως το τηγάνι και προτιμήστε να καταναλώνετε τις πατάτες στον ατμό. Συνοδεύετε πάντα με πράσινα λαχανικά.

Πρωινό με ζάχαρη

Το πρωί το σώμα μας ρυθμίζει τον γλυκαιμικό δείκτη. Αν το πρώτο γεύμα της ημέρας περιλαμβάνει ζάχαρη, το σώμα θα ζητήσει ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι το βράδυ. Αποφύγετε λοιπόν τις μαρμελάδες, τους χυμούς με ζάχαρη και τα γλυκά. Επιλέξτε να ξεκινήσετε την ημέρα μας με αυγά και αβοκάντο, κόκκινα φρούτα και chia puddings.

Διαβάστε επίσης | Τα 6 πιο αφροδισιακά αρώματα σύμφωνα με τους experts 

MHT