3 χορταστικά και υγιεινά δείπνα εγκεκριμένα από έναν διατροφολόγο
Ένα βράδυ Πέμπτης, ακριβώς αφού έφτιαξα ένα πολύ γρήγορο και ημιτελές δείπνο και ενώ επιδιδόμουν σε ένα ατελείωτο scrolling στο Instagram (μου συμβαίνει επίσης πάρα πολλές φορές), έπεσα πάνω στο «τονωτικό δείπνο» της ψυχοδιατροφολόγου Itziar Digón. Παρακολουθώ την Digón εδώ και λίγο καιρό και έχει την ικανότητα να δίνει πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες για τη διατροφή, αυτές που ξέρετε ότι θα κάνετε πράξη γιατί είναι ρεαλιστικές, εύκολες στην παρασκευή τους και, αν πρόκειται συνταγές, με υλικά που θα βρείτε εύκολα.
Το δείπνο ήταν μελιτζάνα γεμιστή με λαχανικά με μαγιονέζα, γιαούρτι και σάλτσα λεμονιού, όπως έγραφε σε ένα από τα story της. Μου άρεσε η συνταγή, αλλά μου άρεσε ακόμη περισσότερο η ιδέα να συμπεριλάβω τονωτικά συστατικά στα καθημερινά γεύματα. Μερικές φορές, η ρουτίνα και η επιθυμία να προσέχω το βάρος μου, με κάνουν να βαριέμαι και να ετοιμάζω (ειδικά από Δευτέρα έως Παρασκευή) βασικές συνταγές που μερικές φορές στερούνται εκείνης της «σπίθας».
«Είναι σημαντικό να δίνετε αξία στο συνηθισμένο και να προσθέτετε ευχαρίστηση και απόλαυση στα πράγματα που κάνετε καθημερινά: από το γέλιο, την ευγνωμοσύνη ή την προσθήκη διασκεδαστικών συστατικών στα πιάτα σας για να τα κάνετε πιο διεγερτικά», εξηγεί η ψυχοδιατροφολόγος. Μια ιδιαίτερα συνιστώμενη στρατηγική ειδικά όταν στο τέλος της ημέρας ανυπομονείτε για το δείπνο, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλετε να ακολουθήσετε τη λύση των επεξεργασμένων τροφών ή των τροφών με σάκχαρα και υδατάνθρακες.