φούσκωμα-στην-κοιλιά-6-τρικ-αντιμετώπι-188924
©@rouje

Σύμφωνα με τα στατιστικά, μια στις τρεις γυναίκες υποφέρει από πρήξιμο στην κοιλιά, μια δυσφορική κατάσταση που όχι μόνο είναι ενοχλητική σαν σύμπτωμα, αλλά και αισθητικά. Αν και η κοινή λογική, θέλει την κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων φαγητού να ευθύνεται για το κοιλιακό φούσκωμα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες και συνήθειες που το ευνοούν. Οι διατροφολόγοι και οι συμβουλές τους είναι μια από τις κυριότερες λύσεις που έχουμε όσον αφορά το πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς, και εμείς συγκεντρώνουμε τα τοπ τρικ που συστήνουν για να ανακουφιστείτε άμεσα:

Χαμομήλι

Αν υποφέρετε από πρήξιμο, τότε πρέπει σίγουρα να βάλετε το χαμομήλι στη ζωή σας. Σαν ρόφημα μετά από το βραδινό μπορεί να κάνει θαύματα αν το καταναλώνετε σε καθημερινή βάση, καθώς έχει ηρεμιστική δράση, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές, αντισπασμωδικές και αντιιικές ιδιότητες.

Μασήστε αργά

Ο τρόπος που μασάτε το φαγητό σας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αίσθηση πρηξίματος. Αν τρώτε γρήγορα, σπασμωδικά και μπροστά στον υπολογιστή έχετε περισσότερες πιθανότητας να νιώσετε φούσκωμα και αυτό γιατί η σωστή πέψη ξεκινά με το μάσημα, το προϊόν όλων των ενζύμων που απελευθερώνονται στο σάλιο. Εάν καταπιούμε γρήγορα, παραλείπουμε ένα θεμελιώδες μέρος της πεπτικής διαδικασίας, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει έλλειμμα στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, αυξάνοντας και το άγχος.

Φάτε το βραδινό σας αρκετή ώρα πριν τον ύπνο

Η συνήθεια του να τρώμε αργά το βραδινό μας είναι επιβλαβής όχι μόνο γιατί κερδίζουμε πιο εύκολα βάρος, αλλά γιατί εμποδίζεται και η πέψη. Το ιδανικό θα ήτα να τρώτε τουλάχιστον δύο ώρες πριν πέσετε για ύπνο, διασφαλίζοντας έτσι πως δεν θα αφήσετε την πέψη για τις ώρες του ύπνου, κάτι που προκαλεί προβλήματα και σε αυτό το κομμάτι.

Πιείτε νερό το πρωί

Μόλις ξυπνήσετε, πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Η Cameron Diaz έχει ήδη γράψει στο βιβλίο της The Body Book πως αφήνει ένα μπουκάλι νερό έτοιμο στο κομοδίνο της για να το πιει μόλις σηκωθεί και οι διατροφολόγοι επικροτούν αυτή τη συνήθεια. Το πρωί ο οργανισμός είναι πιο ενεργός και έτσι ενισχύεται και η αποβολή υγρών.

Μην πίνετε νερό με το φαγητό

Όσο κακό είναι να συνοδεύετε διαρκώς το φαγητό σας με αναψυκτικά πλούσια σε ζάχαρη και συντηρητικά, αλλά τόσο προς αποφυγήν είναι και το να καταναλώνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια. Το νερό δημιουργεί προβλήματα στη πέψη και εμποδίζει τα γαστρικά υγρά να διαλύσουν την τροφή όπως πρέπει.

Προϊόντα ολικής άλεσης για πρωινό

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα οφέλη του να τρώμε προϊόντα ολικής αλέσεως για πρωινό αντί για αρτοσκευάσματα, καθώς και μας χορταίνουν και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν τις πεπτικές διαδικασίες. Αν σε αυτό προσθέσετε και τη σύσταση των ειδικών να τρώτε το πρωινό σας πριν τις 9 το πρωί έχετε περισσότερες πιθανότητες να μειώσετε τη δράση της γκρελίνης (ορμόνη της πείνας) στο αίμα και, ως εκ τούτου, το αίσθημα της συνεχούς πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε επίσης | Κατακράτηση υγρών: 6 τρόποι να την αντιμετωπίσετε το καλοκαίρι

MHT