Όλα τα οφέλη του σολομού για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος
Είναι η τροφή που πρωταγωνιστεί μαζί με αβοκάντο φρέσκου ταρτάρ σε λαχταριστά poke bowls, ενώ δεν μπορεί να λείπει από το σασίμι, ή σε μορφή φέτας στο φούρνο, αλλά και σε λίγες καπνιστές φέτες στο New York Style Bagel, ή απλά για να εμπλουτίσετε μια σαλάτα. Ο σολομός θεωρείται παγκοσμίως μια νόστιμη τροφή που κάνει καλό στην υγεία, ιδανική για κατανάλωση αν θέλετε να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή. Είναι μέρος μιας κατηγορίας τροφών που συνδέονται με την ευεξία και την υγεία του σώματος, καθώς και τη φυσική κατάσταση.Όμως ο σολομός είναι ιδιαίτερα καλός για το δέρμα γιατί, πλούσιος σε ωμέγα 3 και ωμέγα 6, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, μιας απαραίτητης πρωτεΐνης για την υποστήριξη της εσωτερικής δομής του δέρματος, και έτσι το κάνει πιο σφριγηλό και γεμάτο.
Τι είναι το κολλαγόνο και πώς ο σολομός διεγείρει την παραγωγή του στο δέρμα
Είναι η πιο διαδεδομένη πρωτεΐνη στο σώμα μας και αποτελεί το 90% του δέρματος, αλλά υπάρχει σε πολλούς άλλους ιστούς (οστά, χόνδροι, τένοντες, τρίχες) λόγω της λειτουργίας της ως φέρουσας δομής. Στην πραγματικότητα, το κολλαγόνο παίζει ρόλο και σε σχέση με το δέρμα χρησιμεύει ακριβώς για να το υποστηρίζει και να του δίνει μια γεμάτη και σφριγηλή εμφάνιση. Με την πάροδο του χρόνου, το κολλαγόνο υπόκειται σε αλλοίωση και μειώνεται: το δέρμα είναι λιγότερο τονωμένο και εμφανίζονται ρυτίδες. Αν και είναι μια φυσική διαδικασία, είναι ακόμα δυνατό να διεγείρετε την παραγωγή κολλαγόνου και να προσπαθήσετε να καθυστερήσετε ή να μειώσετε την απώλειά του παίρνοντας συμπληρώματα κολλαγόνου από την ηλικία των 25-30 ετών και τρώγοντας τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο, συμπεριλαμβανομένου του σολομού.