λούζεστε-μέρα-παρά-μέρα-4-tips-από-τις-γαλλί-307304
©George Angelis/Shot by Gio

Λούσιμο μέρα παρά μέρα: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Οι περισσότεροι άνθρωποι λούζονται καθημερινά ή μέρα παρά μέρα, όπως αποκάλυψε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 23 διαφορετικές χώρες. Οι Γαλλίδες για την ακρίβεια ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, εξηγεί και η founder του brand Caudalie, Mathilde Thomas. “Οι Γαλλίδες δεν λούζουν τα μαλλιά τους αν δεν δείχνουν λιπαρά. Μάλιστα αγαπούν τα μαλλιά της δεύτερης μέρας και έχουν γίνει experts στο να τα αναδεικνύουν”, περιγράφει.

Οι Γαλλίδες ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα ώστε τα μαλλιά τους να διατηρούν τον όγκο τους και να παραμένουν λαμπερά και ευκολοχτένιστα ανάμεσα στα λουσίματα. Μάθετε όλα τα μυστικά τους για να αποφεύγετε το καθημερινό λούσιμο.

Εφαρμόζουν ξηρό σαμπουάν (το βράδυ)

Είναι γνωστό πως οι Γαλλίδες αγαπούν το dry shampoo και τα χρησιμοποιούν πιστά, καθώς δείχνει τα μαλλιά καθαρά και με όγκο. Επιλέγουν όμως να το εφαρμόζουν το βράδυ πριν πέσουν για ύπνο ώστε να έχει χρόνο να απορροφηθεί και να μην μένουν υπολείμματα.

Λούζεστε μέρα παρά μέρα; 4 tips από τις Γαλλίδες για να δείχνουν τα μαλλιά σας καθαρά και λαμπερά-1
©George Angelis/Shot by Gio

Πιάνουν τα μαλλιά τους πλεξούδα πριν τον ύπνο

Για μαλλιά με τέλεια υφή την επόμενη ημέρα, μπορείτε να τα πιάνετε σε μια χαλαρή πλεξούδα πριν τον ύπνο. Με αυτό τον τρόπο δεν φριζάρουν και δεν μπλέκονται, οπότε παραμένουν ευκολοχτένιστα.

Βουρτσίζουν και το scalp

Το βούρτσισμα των μαλλιών πρέπει να ξεκινά από τις άκρες για την καλή υγεία τους και για να διατηρούνται λαμπερά. Μπορείτε όμως να προμηθευτείτε και μια ειδική βούρτσα για το τριχωτό της κεφαλής και να βουρτσίζετε την περιοχή για να ενεργοποιηθεί η κυκλοφορία του αίματος. Με αυτό τον τρόπο οι ρίζες ανασηκώνονται και τα μαλλιά ανακτούν τον όγκο τους.

Επιλέγουν ισιωτικό που αυξάνει την λάμψη

Τις ημέρες που δεν λούζουμε τα μαλλιά μας καλό είναι να αποφεύγουμε την χρήση συσκευών styling. Αν όμως δεν υπάρχει εναλλακτική, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε συσκευές ισιώματος που χαρίζουν λάμψη στα μαλλιά και καταπολεμούν το φριζάρισμα, χωρίς να χρειάζονται πολλές επαναλήψεις.

Διαβάστε επίσης | Εβδομάδα Μόδας Παρισιού: Το street style επιλέγει total black