καστανά-μάτια-το-μακιγιάζ-που-θα-τα-ανα-228693
©Belen Hostalet/Instagram

Όπως συμβαίνει και με τα μπλε μάτια, έτσι και τα καστανά έχουν μια σειρά από tips που τα αναδεικνύουν, κάνοντας το βλέμμα να φαίνεται ακόμη πιο σαγηνευτικό. Ο τρόπος που θα εφαρμόσετε το eyeliner, οι αποχρώσεις που θα επιλέξετε στις σκιές και οι τεχνικές που θα ακουθήσετε όσον αφορά το μακιγιάζ, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για να φωτίσετε το καστανό χρώμα των ματιών σας, δημιουργώντας τα πιο glowing looks για το καλοκαίρι.

Η Vogue συγκεντρώνει τα tips που πρέπει να γνωρίζετε:

Χρώματα που κολακεύουν τα καστανά μάτια

Χακί, γκρι, navy, βιολετί, μοβ, bronze, χάλκινο, κίτρινο σαφράν ή ακόμα και χρυσό, είναι μερικά από τα χρώματα που μπορούν να ταιριάξουν απόλυτα με τα καστανά μάτια. Το καφέ είναι μια αρκετά neutral και μπορεί να προσφέρει αμέτρητους συνδυασμούς χρωμάτων, ενώ μπορείτε να παίξετε και με colorful makeup.

Λαμπερές σκιές για glowing look

Αν θέλετε να φωτίσετε τα μάτια, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μια shimmering σκιά ή glitter, που θα δώσουν στο βλέμμα σας το απόλυτο glam look. Εφαρμόστε τις glittery σκιές σας σε όλο το κινητό σας βλέφαρο, τονίζοντας την εσωτερική γωνία του ματιού σας για να μεγαλώσετε το βλέμμα. Προτιμήστε επίσης cream ή liquid υφές για καλύτερη εφαρμογή.

View this post on Instagram

A post shared by MARTA LOZANO (@martalozanop)

Έντονο eyeliner για σαγηνευτικό look

Για να τονίσετε το βλέμμα μπορείτε να δοκιμάσετε ένα εντυπωσιακό sharp eyeliner. Cat-eye, αιγυπτιακό, ρετρό ή double flick: οι δυνατότητες που έχετε είναι πολλές και είναι στο χέρι σας να επιλέξετε την επιλογή που θα ταιριάζει καλύτερα στην καμπύλη των ματιών σας. Στη συνέχεια, ολοκληρώστε το look σας με μια μάσκαρα με XXL εφέ για να τελειοποιήσετε το τελικό look.

Ντεγκραντέ μακιγιάζ για να τονίσετε τα καστανά μάτια

Μικρό tip: Για να δώσετε περισσότερη ένταση, μπορείτε να τοποθετήσετε μια σκούρα σκιά πιο κοντά στις βλεφαρίδες και προτιμήστε πιο ανοιχτά χρώματα προς τα έξω. Δοκιμάστε να κάνετε συνδυασμούς όπως καφέ/χάλκινο ή ακόμα και μοβ/σκούρο γκρι για ένα εντυπωσιακό look.

Σκιές που πρέπει να αποφύγετε

Καλό θα ήταν να αποφύγετε τα παστέλ χρώματα, που σε συνδυασμό με το λευκό των ματιών και με την αντίθεση που κάνουν τα καστανά μάτια, θα ταίριαζε καλύτερα μια πιο σκούρα σκιά. Προτιμήστε καλύτερα σκούρες αποχρώσεις, που θα ταιριάξουν με το χρώμα των ματιών σας και θα αναδείξουν το βλέμμα.

Διαβάστε επίσης | Γκρι μαλλιά: Τα ωραιότερα καρέ και short κουρέματα για το καλοκαίρι

MHT