Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι πλούσια σε διατροφική αξία και με ελάχιστες θερμίδες, γι’ αυτό και μπορούν να αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής μας. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα κεράσια, που θεωρούνται βασική πηγή βιταμινών όπως Α, Β, C, και πολλών μετάλλων, όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, το ασβέστιο και ο φώσφορος. Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ενώ έχουν μόνο 50 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
Καροτενοειδή, πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες, είναι μόνο κάποια από τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα κεράσια. Χάρη στην ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση τους, μπορούν να προλάβουν καρδιαγγειακές παθήσεις ή ασθένειες που σχετίζονται με τον διαβήτη και την κυτταρική γήρανση.
Λαμβάνοντας υπόψη τον πολύ χαμηλό θερμιδικό δείκτη τους, και το γεγονός πως δημιουργούν κορεσμό, τα κεράσια αποτελούν την κατάλληλη λύση για μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή, ενώ μπορούν να συμπεριλαμβάνονται ακόμα και σε μια δίαιτα με σκοπό την απώλεια βάρους με λίγες θερμίδες.
