τα-5-χρώματα-μαλλιών-για-πιο-νεανικό-πρό-186730

Οι μήνες της καραντίνας και η αποχή από το κομμωτήριο, μας έκαναν να στραφούμε σε πιο φυσικά στυλ όσον αφορά το χρώμα των μαλλιών μας. Επιλέξαμε σε μεγάλο βαθμό αποχρώσεις ή τεχνικές όπως το balayage, που δεν χρειάζονται συχνή ανανέωση και αναζητήσαμε ένα πιο natural look που κολακεύει τα χαρακτηριστικά μας. Γι’ αυτό και τα χρώματα μαλλιών που χαρίζουν ένα πιο νεανικό πρόσωπο ήρθαν στο προσκήνιο και απέκτησαν μεγαλύτερη ζήτηση.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και καθώς προετοιμαζόμαστε για τις διακοπές μας, κλείνουμε και το ραντεβού μας με τον κομμωτή μας για μια τελική ανανέωση και αναζητάμε αυτά τα χρώματα μαλλιών που μας αφαιρούν χρόνια και φωτίζουν το πρόσωπο.

Τα 5 χρώματα μαλλιών για πιο νεανικό πρόσωπο-1
©Rocky Barnes/Instagram

Καστανά μαλλιά με αντιθέσεις

Η καστανή βάση με πολλά ξανθά highlights δημιουργεί ένταση και κίνηση στα μαλλιά. Ξεκινήστε όμως τα highlights από το ύψος της ρίζας, για να δείχνει λίγο πιο ανοιχτή και η βάση των μαλλιών. Με αυτό τον τρόπο το πρόσωπο φωτίζεται συνολικά και δείχνει πιο νεανικό και φρέσκο.

Τα 5 χρώματα μαλλιών για πιο νεανικό πρόσωπο-2
©Anna Sui

Τα copper hair

Τα χάλκινα και τζίντζερ μαλλιά δεν είναι απλά ένα trend που έχουν αγκαλιάσει σταρ όπως η Gigi Hadid. Αυτή η απόχρωση όταν προσαρμόζεται και στον τόνο της κάθε επιδερμίδας, κάνει το πρόσωπο να λάμπει. Ακόμα και αν διστάζετε μια ολική αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σας, μπορείτε να επιλέξετε λεπτά highlights για έξτρα φως στη βάση σας.

Τα 5 χρώματα μαλλιών για πιο νεανικό πρόσωπο-3
©Dior

To soft ξανθό

Ακόμα και τα πλατινέ μαλλιά μπορούν να είναι πιο warm, αρκεί να μειώσετε τη βιολετί βάση και να προσθέσετε περισσότερο μελί. Τότε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας θα δείχνουν και πιο ζεστά, όπως αποδεικνύει και το look της Anya Taylor Joy.

Τα 5 χρώματα μαλλιών για πιο νεανικό πρόσωπο-4
©Getty Images

Το caramel balayage

Το balayage είναι σίγουρα ο πιο εύκολος τρόπος για να φωτίσουμε τα μαλλιά μας, χωρίς να αλλάξουμε τη βάση και χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Το balayage που δείχνει πολύ φρέσκο τώρα έχει καραμελέ απόχρωση, για να γλυκαίνει περισσότερο το χαρακτηριστικά του προσώπου και να κολακεύει.

View this post on Instagram

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

To framing

H Lorri Goddard, colorist της Rosie Huntington-Whiteley, εξηγεί πως ένα από τα hair trends για το καλοκαίρι είναι το framing, δηλαδή τα λίγο πιο ανοιχτόχρωμα highlights στις μπροστά τούφες του προσώπου. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει τα highlights να είναι κοντά στην απόχρωση της βάσης των μαλλιών σας.

Διαβάστε επίσης | Honey Wheat Blonde: Η απόχρωση του ξανθού που ταιριάζει σε κάθε επιδερμίδα