τα-5-βήματα-για-τέλειο-σώμα-χωρίς-δίαιτα-186883

Η λέξη δίαιτα μόνο αρνητικές σκέψεις μας προκαλεί και σίγουρα ποτέ δεν την ξεκινάμε με ενθουσιασμό. Η αλήθεια είναι όμως πως το ζητούμενο πλέον είναι η ευεξία, το να είμαστε και να νιώθουμε υγιείς. Οι δίαιτες προκαλούν στρες και μακροπρόθεσμα μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, οπότε το πιο σημαντικό είναι να υιοθετήσουμε ένα healthy τρόπο ζωής που θα μας βοηθά να διατηρούμε μια ισορροπία.

Η διατροφολόγος των celebrities Marissa Lippert, μοιράζεται πέντε μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, που θα κάνουν τη διαφορά στο σώμα μας και την ψυχολογία μας και θα οδηγήσουν σταδιακά σε απώλεια βάρους χωρίς στερήσεις και με διάρκεια.

Τα 5 βήματα για τέλειο σώμα χωρίς δίαιτα-1
©Unsplash
1/1
Native Share

Κοιμηθείτε καλά

Το κουρασμένο σώμα αναζητά τρόπους να αναπληρώσει την ενέργειά του και συνήθως αναζητάμε υδατάνθρακες και ζάχαρη, γι’ αυτό και καταφεύγουμε σε λιπαρά σνακ ή σε γλυκά. Είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώνετε τουλάχιστον έξι ώρες ύπνου την ημέρα, διαφορετικά σταδιακά το σώμα έχει τάση να παίρνει βάρος.

Προγραμματίστε δραστηριότητες

Προσθέστε την άσκηση στη ζωή σας, έστω και την ήπια άσκηση όπως το περπάτημα. Όσο πιο πιστές μένετε σε αυτό το πρόγραμμα, τόσο πιο πολύ μένετε πιστές και σε ένα υγιεινό lifestyle. Μπορείτε να ξεκινάτε την ημέρα σας μισή ώρα νωρίτερα ώστε να βγαίνετε για περπάτημα, να πηγαίνετε για τις αγορές σας με τα πόδια, να κάνετε μια ώρα γιόγκα ή αερόβια άσκηση.

Μαγειρέψτε

Είναι σημαντικό να ετοιμάζετε μόνες σας το φαγητό σας και να γνωρίζετε ακριβώς τι περιέχει και τι καταλήγει τελικά στο σώμα σας. Αποφύγετε υλικά όπως το βούτυρο, το πολύ αλάτι και και φροντίστε το 50% του πιάτου σας να περιλαμβάνει φρέσκα λαχανικά, το 25% πρωτεϊνη και το υπόλοιπο είτε υδατάνθρακες όπως το καστανό ρύζι, είτε λαχανικά. Αντικαταστήστε τα γλυκά και τα σνακ με υγιεινές επιλογές όπως τα φρούτα, μια ρυζογκοφρέτα με φυστικοβούτυρο, ακόμα και μια φέτα τυρί. Με αυτό τον τρόπο χτίζετε σιγά σιγά ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Προσπαθήστε να χαλαρώσετε

Όσο δύσκολο και αν ακούγεται, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε βρίσκετε έστω και 10′ μέσα στην ημέρα για να κάνετε διαλογισμό, να συγκεντρωθείτε μόνο στον εαυτό σας και να αποσυμφορηθείτε από τις υπόλοιπες σκέψεις. Οι πρώτες φορές θα σας φαίνονται χωρίς αποτέλεσμα, σταδιακά όμως θα αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα και πιο ήρεμες, με αποτέλεσμα το φαγητό να μην είναι η πρώτη σας σκέψη κάθε φορά που δεν νιώθετε καλά.

Κρατήστε ημερολόγιο

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες τροφές μπλοκάρουν το μεταβολισμό σας. Πολλές φορές ακόμα και υγιεινές τροφές μπορεί να μην ταιριάζει στο σώμα μας, γι’ αυτό θα σας βοηθήσει να καταγράφετε καθημερινά πώς νιώθετε μετά από κάθε φαγητό που καταναλώνετε. Έτσι θα δείτε αν σας ενοχλεί για παράδειγμα το γιαούρτι, τα γαλακτοκομικά, η γλουτένη και θα σχεδιάσετε ανάλογα τη διατροφή σας.

Διαβάστε επίσης | Επίπεδη κοιλιά: Τι πρέπει να κάνετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το φαγητό

MHT