Μια ισορροπημένη διατροφή απαιτεί να μένουμε πιστοί σε ένα διατροφικό πλάνο. Πώς είμαστε όμως σίγουρες πως μαγειρεύουμε υγιεινά ή πώς το πιάτο μας περιλαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά; Η διατροφολόγος της Reese Witherspoon Kimberly Snyder εξηγεί πως μια υγιεινή διατροφή βασίζεται μόνο σε φρέσκα υλικά και όχι σε επεξεργασμένες τροφές ή συσκευασμένα σνακ. Από την άλλη η διατροφολόγος Maria Marlowe παρομοιάζει τη μαγειρική με διαλογισμό, με μια πράξη αγαπής για τον εαυτό μας. Οι δύο top nutritionists μοιράζονται συμβουλές για να μαγειρεύουμε με τα σωστά συστατικά και να χτίσουμε μια διατροφή βασισμένη στους σωστούς διατροφικούς κανόνες.
Προσέξτε τα έλαια που επιλέγετε
Το ελαιόλαδο όπως έχει αποδειχθεί μέσα από πολλές μελέτες, είναι το πιο υγιεινό έλαιο και με πλούσιες αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ ευνοεί την καρδιακή και την εγκεφαλική λειτουργεία, συμβουλεύει η Marlowe που μαγειρεύει με παρθένο ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά. Από την άλλη το λάδι καρύδας μπορεί να είναι που θεωρείται ένα υγιεινό έλαιο είναι ιδανικό για χρήση σε μέτρια φωτιά, περιέχει όμως κορεσμένα λίπη. Για μαγειρική σε δυνατή φωτιά προτείνει το λάδι αβοκάντο.