Ακτινίδιο: το φρούτο που καταπολεμά το φούσκωμα
Η κατανάλωση αυτού του φρούτου στο πρωινό ή πριν (ή μετά) από ένα γεύμα πρωτεΐνης, βοηθά στην καταπολέμηση του φουσκώματος και έχει πολλά ακόμα οφέλη. Γιατί το ακτινίδιο, το φρούτο στο οποίο αναφερόμαστε, έχει μερικά οφέλη, όχι μόνο σε πεπτικό επίπεδο, αλλά και για το δέρμα και τη συναισθηματική ευεξία. Αυτό επιβεβαιώνεται από διατροφολόγους. Η διατροφική ομάδα της Clínica Mira + Cueto συνιστά αυτό το φρούτο μετά από μια περίοδο υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού, αφού «έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε γαστρεντερικό επίπεδο, βελτιώνοντας τα προβλήματα πέψης, τη δυσκοιλιότητα και την αλλοίωση της μικροχλωρίδας”. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, είναι ένας από τους λόγους που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του φουσκώματος. “Για τον λόγο αυτό βοηθάει στην κατακράτηση υγρών και βελτιώνει την μεταφορά τροφής και υγρών σε όλο το πεπτικό σύστημα, ελέγχοντας τη δυσκοιλιότητα και βελτιώνοντας τη φλεγμονή που συνήθως εμφανίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις», εξηγούν. Βοηθάει επίσης στη βελτίωση της εντερικής χλωρίδας.

Είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα που μπορούμε να φάμε μετά τις διακοπές