το-ιαπωνικό-τρικ-που-επιταχύνει-το-μετ-248016
©Unsplash

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για το πώς να επιταχύνουμε το μεταβολισμό μας. Λένε ότι ο αθλητισμός, η αύξηση της μυϊκής μάζας, η κατανάλωση νερού με λεμόνι, η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων τροφής πολλές φορές μέσα στην ημέρα ή ο καλός ύπνος, βοηθούν, αλλά η ρύθμιση του μεταβολισμού δεν οφείλεται μόνο σε αυτά. Με αφορμή την απήχηση του brand meeth στην Ισπανία, η Vogue μίλησε με τη Sonmi, ιδρύτρια του beauty brand, η οποία μας αποκάλυψε το απλό κόλπο που έχουν οι Ιαπώνες για γρήγορο μεταβολισμό.

Ο μεταβολισμός είναι το σύνολο των χημικών αντιδράσεων που μετατρέπουν τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα, τα λίπη σε αμινοξέα και τους υδατάνθρακες σε απλά σάκχαρα. Στη συνέχεια απορροφώνται στο αίμα, μεταφέρονται στα κύτταρα και από εκεί μεταβολίζονται για να δημιουργήσουν ή να διασπάσουν τους ιστούς του σώματος και τις αποθήκες ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, η επιτάχυνση του μεταβολισμού μπορεί να είναι το κλειδί που θα μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος, να παραμείνουμε νέοι και να νιώθουμε δραστήριοι, αφού καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο –από την πρόσληψη τροφής– παράγουμε και καίμε ενέργεια.

Το ιαπωνικό τρικ που επιταχύνει το μεταβολισμό-1
©Unsplash

Η Sonmi είναι πολύ γνωστή για τα makeup και skincare tricks. Η ιαπωνική παράδοση έχει επίσης την ιδιαίτερη συμβολή της όσον αφορά την επιτάχυνση του μεταβολισμού και είναι κάτι που μας το αποκάλυψε η Sonmi, μια από τις μεγάλες beauty gurus. Είναι μοντέλο και ηθοποιός που μετά από μια πολύ επιτυχημένη καριέρα αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της skincare brand, meeth. Με αφορμή την επίσκεψη της στην Ισπανία (στα χέρια των Tacha και Esther Moreno) μας αποκάλυψε το απλό κόλπο των Γιαπωνέζων που επιταχύνει τον μεταβολισμό.

To trick που πρέπει να γνωρίζετε

«Οι Γιαπωνέζες προσπαθούμε πάντα να μην κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας». Ακόμα κι αν κάνει ζέστη, δεν πίνω παγωμένα ροφήματα, για παράδειγμα. Εάν το σώμα σας κρυώσει, ο ρυθμός του μεταβολισμού επιβραδύνεται όπως και η αναγέννηση των κυττάρων, επομένως δεν επιτρέπουμε στο σώμα μας να κατεβάσει θερμοκρασία, ούτε μέσα ούτε έξω», λέει η Sonmi.

Η αλήθεια είναι ότι η σχέση μεταξύ της υψηλής θερμοκρασίας σώματος και της επιτάχυνσης του μεταβολισμού έχει επιστημονική βάση, αλλά της αποδίδονται και άλλα οφέλη, όπως χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος ή πρόληψη της παχυσαρκίας.

Διαβάστε επίσης | Fake Dimples; Πώς να δημιουργήσετε το νέο viral look του TikTok