η-τεχνική-των-20-δευτερολέπτων-για-χαλάρ-304705
©Unsplash

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο θα βρείτε σίγουρα αμέτρητες τεχνικές για να καταπολεμήσετε το στρες. Το βασικό όμως είναι να νιώσετε τις ανάγκες του σώματός σας για να επιτύχετε την χαλάρωση. Σύμφωνα με την οστεοπαθητικό Nadia Alibhai, το κλειδί για να νιώθετε ηρεμία είναι να δουλέψετε πάνω στο πνευμονογαστρικό νεύρο σας.

“Το πνευμονογαστρικό νεύρο ξεκινά από τον εγκέφαλο και περνά μέσα από το πρόσωπο και τον θώρακα μέχρι την κοιλιακή χώρα. Είναι ένα κομβικό σημείο του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, που συνδέεται με την πέψη και την χαλάρωση, ενώ βοηθά και στην λειτουργία του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Ελέγχει επίσης πολλούς μυς του λαιμού που συνδέονται με την ομιλία αλλά και το πεπτικό σύστημα”, εξηγεί η ειδικός.

Η τεχνική των 20 δευτερολέπτων για χαλάρωση-1
©Unsplash

Η τεχνική για χαλάρωση

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να τονώσετε το πνευμονογαστρικό νεύρο, είναι να το ενδυναμώσετε. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και το σώμα ηρεμεί πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να ανακτά δυνάμεις. Η οστεοπαθητικός Nadia Alibhai προτείνει να δοκιμάσετε την μέθοδο “voo”, μια δυναμική τεχνική που μπορεί να λειτουργεί βαθιά χαλαρωτικά σε κάποιους και διεγερτικά σε άλλους. Αν νιώσετε λοιπόν πως ηρεμείτε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, τότε επαναλάβετε για αρκετές φορές αυτή την διαδικασία.

Βρείτε ένα μέρος όπου νιώθετε άνεση και ασφάλεια.

Αναπνεύστε για έξι δευτερόλεπτα. Καθώς εκπνέετε, κάντε ένα βουητό, συγκεκριμένα τον ήχο “voo”.

Θα νιώσετε την δόνηση στο στομάχι και στο διάφραγμα.

Συνεχίστε τον ήχο “voo” μέχρι να ολοκληρωθεί η εκπνοή.

Αναπνεύστε ξανά και επαναλάβετε την διαδικασία.

Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε να κάνετε γαργάρες με νερό για 10” έως 30”, δύο με τρεις φορές την ημέρα.

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε τα επίπεδα κορτιζόλης να ανεβαίνουν, δοκιμάστε αυτό το hack.

Διαβάστε επίσης | Κοντά μαλλιά: Οι 5 μεγάλες τάσεις για να αποφύγετε το καρέ

MHT