Αφού μας αποκάλυψαν τα τρόφιμα που δεν θα βλέπαμε ποτέ στο ψυγείο τους, πέντε ειδικοί στη διατροφή μας δίνουν μια λίστα με εκείνα που έχουν πάντα τη θέση τους εκεί. Ένα top 3 που στη συνέχεια χρησιμοποιούν καθημερινά για να ενισχύσουν την υγεία τους.
Υγιεινά τρόφιμα που βρίσκονται συστηματικά στα ψυγεία των ειδικών
Mary Delberghe, φυσιοπαθητικός
Ghee
Είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών γιατί είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα. Πολύ ευεργετικό για το δέρμα και την υγεία του εντέρου (καταπραΰνει τον εντερικό βλεννογόνο και προάγει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, ιδιαίτερα βιταμινών). Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Ως μπόνους, αντιστέκεται πολύ καλά στο μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, οπότε το χρησιμοποιώ το πρωί, ειδικά για να μαγειρέψω τα αυγά μου ή τα λαχανικά μου.
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Είναι απαραίτητα για να τα προσθέτουμε στα γεύματά μας κάθε μέρα. Πλούσια σε βασικά θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες Α και C. Επίσης προάγουν την ορμονική ισορροπία καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, αντιοξειδωτικά και μπορεί ακόμη και να είναι αλκαλικά. Το αγαπημένο μου; Σπανάκι που προσθέτω στα smoothies ή τις ομελέτες μου, μπρόκολο που σοτάρω ελαφρά με λίγο σησαμέλαιο ή λάχανο.
![Οι 3 υγιεινές τροφές που έχουν πάντα στο ψυγείο τους οι διατροφολόγοι-1](https://vogue.gr/wp-content/uploads/2024/05/Snapinsta.app_434181941_1581051319102355_3567369521388452127_n_1080.jpg)