πιο-αποτελεσματικό-από-τη-ρετινόλη-κα-316397
©Vittoria/Instagram

Φερουλικό οξύ: ένα ενεργό συστατικό για σφριγηλό δέρμα

Σύμφωνα με μια μελέτη της Mintel, το 62% των Γαλλίδων είναι υπέρ της χρήσης αντιρυτιδικών προϊόντων περιποίησης δέρματος. Η τάση επιβεβαιώνεται και στα social media. Η απόδειξη βρίσκεται στην αύξηση των αναζητήσεων για αναζωογονητικά καλλυντικά που παρατηρούνται στο TikTok: το hashtag “αντι ρυτίδων” έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 280 εκατομμύρια προβολές. Αυτό το συνεχές κυνήγι για την περιποίηση προσώπου με ιδιότητες λείανσης και σύσφιξης γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα καλλυντικά.

Η ρετινόλη, για παράδειγμα, ήταν το συστατικό που αναζητήθηκε περισσότερο στο Google το 2022. Ακολουθούν στενά το υαλουρονικό οξύ, η βιταμίνη C και το γλυκολικό οξύ. Το φερουλικό οξύ, σχετικά λιγότερο γνωστό, αρχίζει επίσης να γίνεται αντιληπτό και να προσελκύει το ενδιαφέρον των εργαστηρίων λόγω των ιδιαίτερα ισχυρών αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων.

Πιο αποτελεσματικό από τη ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ; Γνωρίστε το star συστατικό για νεανικό δέρμα-1
©Madison Amateau/Instagram

Τα πραγματικά οφέλη του φερουλικού οξέος 

Το φερουλικό οξύ βρίσκεται σε διάφορα δημητριακά (πίτουρο ρυζιού, βρώμη, καλαμπόκι, σίκαλη κ.λπ.) και λαχανικά (σπανάκι). Εγχέεται σε κρέμες ή ορούς (γενικά με συγκέντρωση μεταξύ 1 και 3%), καταπολεμά την κυτταρική οξείδωση, τον κύριο παράγοντα γήρανσης του δέρματος. Με άλλα λόγια, αυτό το πολύτιμο συστατικό προστατεύει το δέρμα από τη ρύπανση, το στρες αλλά και από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Ενσωματωμένο στις φόρμουλες, δρα σε διαφορετικά επίπεδα:

1. Λειαίνει τις ρυτίδες

2. Αναδιαμορφώνει του οβάλ του προσώπου.

3. Ρυθμίζει την παραγωγή μελανίνης για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρωστικών κηλίδων

4. Μείωση την εμφάνιση πιθανών φλεγμονών, ειδικά εκείνων που προκαλούνται από τον ήλιο

5. Ενισχύει τη φυσική φωτεινότητα του δέρματος.

Με ποια ενεργά συστατικά να το συνδυάσω;

Για να κάνετε τα αντιοξειδωτικά οφέλη του φερουλικού οξέος ακόμα πιο αποτελεσματικά, συνιστάται να επιλέξετε φόρμουλες που περιέχουν επίσης βιταμίνη Ε ή βιταμίνη C. Ο λόγος είναι απλός: αυτά τα διαφορετικά ενεργά συστατικά έχουν αρκετά συμπληρωματικές ιδιότητες: η βιταμίνη Ε προάγει την ανανέωση και την αναγέννηση των κυττάρων ενώ η βιταμίνη C διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης | Το νέο γαλλικό μανικιούρ είναι σχεδόν αόρατο

MHT