Χαμομήλι με γλυκάνισο: το ρόφημα από βότανα που πρέπει να πίνετε αντί για καφέ μετά το γεύμα
Από τη φύση μου, πίνω καφέ και σπάνια παραλείπω αυτή την πρωινή και απογευματινή συνήθεια. Ωστόσο, αν και το φλιτζάνι του καφέ στο τέλος του μεσημεριανού γεύματος αντιπροσωπεύει μια από τις μεγάλες απολαύσεις της ζωής για μένα, έχω παρατηρήσει ότι η αντικατάστασή του με ένα ρόφημα με βάση το χαμομήλι και τον πράσινο γλυκάνισο με κάνει να νιώθω πιο χαλαρή και λιγότερο κουρασμένη το απόγευμα. Οι λόγοι είναι πολλοί και δεν αναφέρομαι μόνο στις χωνευτικές ιδιότητες του χαμομηλιού. Χάρη στον πράσινο γλυκάνισο, ένα χωνευτικό φυτό με την ικανότητα να περιορίζει τα αέρια του εντέρου. Ο συνδυασμός χαμομηλιού με γλυκάνισο, μάλιστα, παράγει μια γλυκιά γεύση, η οποία λειτουργεί ως η τελευταία πινελιά του γεύματος και έχει ως αποτέλεσμα να με χορταίνει και να με ηρεμεί ταυτόχρονα.
Γιατί να πίνετε τσάι από βότανα στο τέλος του γεύματος