politicult-αποτοξίνωση-από-την-αποτοξίνωση-159385

Οι πρώτες ημέρες του χρόνου ξεκινάνε με τα διαχρονικά new year resolutions. Ένα από αυτά που ποτέ δεν θα αλλάξει είναι “η αποτοξίνωση”. Δηλαδή, η μεταμέλεια, το ξεκίνημα της δίαιτας, ο στόχος για το ιδανικό εαυτό μας. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα λοιπόν, σηκώνομαι και ορκίζομαι με το χέρι ψηλά, σαν την Σκάρλετ Ο’ Χάρα με το “Τomorrow is another day” πάνω στην καμένη γη της Τάρα, πως θα πολεμήσω την κορτιζόλη, θα μπω σε πρόγραμμα, θα προσέξω την υγεία μου και θα κάνω σωστές επιλογές. Και σιγά σιγά τα ψιλοκαταφέρνω και ακόμα πιο σιγά και σταθερά κάνω τον κύκλο μου και επανέρχομαι στο ground zero. Όλα αυτά είτε με, είτε δίχως πανδημία.

Χαζεύω τα stories και γενικά τα προτεινόμενα άρθρα αυτή την εποχή, όπου πρωταγωνιστούν οι προτάσεις για detox. Nα κάνουμε αποτοξίνωση ναι, από τι όμως; Aπό τη βασιλόπιτα; Ούτε πίνω, ούτε καπνίζω, ούτε βγαίνω, ούτε τρώω junk, oύτε βλέπω κακούς ανθρώπους – από αυτούς που συμβουλεύουν τα sites πως είναι τοξικοί και σου ρουφάνε την ενέργεια. Έχω μήνες να στείλω μήνυμα για ξεμάτιασμα και συνεχίζω τα μπάνια στη θάλασσα που είναι το απόλυτο shot καθαρής ενέργειας.

Politicult: Αποτοξίνωση (από την αποτοξίνωση)-1
©unsplash
1/3
Native Share

Είναι σαν να ζούμε μέσα σε ένα παγκόσμιο rehab. Αποτοξίνωση από μαλλιά και μακιγιάζ… από τα μπαρ, τα ποτά και τα ξενύχτια, τα γυμναστήρια, τα ψώνια στα μαγαζιά, τα ταξίδια. Πράγματα που και να μην ήθελα να κάνω τώρα μου λείπουν. Ίσως χρειάζομαι αποτοξίνωση από τις συνταγές και τις εκπομπές μαγειρικής (που δεν με ενδιαφέρει και καθόλου). Παλιότερα πέρασα και αυτό το στάδιο της μαγείρισσας αλλά δεν βρήκα τίποτα ζεν στη διαδικασία, ειδικά όταν η οικογένεια ή δεν ήθελε το συγκεκριμένο φαγητό ή ζητούσε διαφορετικό το βράδυ και συνειδητοποίησα πως θα πρέπει να λειτουργώ σαν εστιατόριο. Θα χαιρόμουν πολύ να τρώγαμε ξηρή τροφή σαν τους αστροναύτες ή να μου έστελναν έτοιμα τα ταψιά να τα βάζω στο φούρνο.

Politicult: Αποτοξίνωση (από την αποτοξίνωση)-2
©unsplash
2/3
Native Share

Ούτε διασκεδάζω με το να διαλέγω εγώ τα τρόφιμα στο σουπερμάρκετ. Λατρεύω και εμπιστεύομαι το online shopping και ποτέ δεν θα μάθω να ξεχωρίζω το φρέσκο ψάρι. Άρα δεν χρειάζομαι αποτοξίνωση ούτε από το shopping, που έτσι κι αλλιώς δεν υφίσταται. Ο μοναδικός μου εθισμός που ήταν το net-a-porter τώρα με το Brexit και τους εκτελωνισμούς, πάτησε φρένο από μόνος του γιατί η υπεύθυνη δήλωση στο τελωνείο σε κάνει να νιώθεις πως διακινείς παράνομα είδη. Ένα αντίο στο binging μποτακίων της Isabel Marant. Έτσι κι αλλιώς δεν θα με πήγαιναν και πουθενά. Το τζιν είναι το νέο black tie, στον κόσμο της καθημερινής αθλητικής φόρμας.

Politicult: Αποτοξίνωση (από την αποτοξίνωση)-3
©unsplash
3/3
Native Share

Έχω ήδη αποτοξινωθεί από τις κακίες στα social media γιατί τις κάνω mute. Eίναι βάρος στην ψυχή. Αν τοποθετηθώ για κάτι θα είναι κάτι “λάιτ”, τύπου για drama queen συμπεριφορές παίχτη του Survivor ή για υπεράσπιση του Τσιτσιπά (και για το Ηarrods και για το Dubai). Άρα η νέα χρονιά με βρήκε έτοιμη για αποτοξίνωση αποκλειστικά και μόνο από τη βασιλόπιτα και τις τηλεοπτικές σειρές. Δεν ξέρω τι resolutions να βάλω για τη νέα χρονιά. Mάλλον θα βάλω μόνο δύο, να αποτοξινωθούμε από τη γενική αποτοξίνωση και να τελειοποιήσουμε την τεχνική της υπομονής.

Διαβάστε επίσης | Prom Queen Vol.2: Οι ανθρώπινες σχέσεις ως καθρέφτες του εαυτού μας

MHT