5-ειδικοί-αποκαλύπτουν-την-αγαπημένη-τ-317573
©@Matilda Djerf

Τα βράδια που δεν υπάρχει αρκετό κίνητρο και χρόνος για δουλειά στην κουζίνα, οι συνταγές που μπορούν να ετοιμαστούν γρήγορα είναι σωτήρια. Αφού μας αποκάλυψαν τα υλικά που είχαν πάντα στο ψυγείο τους, πέντε ειδικοί μοιράζονται μαζί μας την αγαπημένη τους βραδινή συνταγή για να την ετοιμάσουν σε μόλις 10 λεπτά. Με μια ορισμένη προστιθέμενη αξία: κάνουν καλό στην υγεία.

5 εύκολες και υγιεινές συνταγές για δείπνο

Μια σαλάτα kale

Συνταγή που προτείνει η Mary Delberghe, φυσικοπαθητικός

«Φτιάχνω μια σαλάτα kale, πολύ θρεπτική και αποτοξινωτική. Ψήνω ένα κομμάτι σολομό (κατά προτίμηση βιολογικό και άγριο) σε ένα τηγάνι ή λίγο τόφου. Πλένω και ετοιμάζω το λάχανο, μετά προσθέτω φύτρα, φέτα, γλυκοπατάτα (την οποία έψησα), λίγους ξηρούς καρπούς, αβοκάντο. Και αν έχω χρόνο, φτιάχνω μια βινεγκρέτ σπιρουλίνα: ανακατεύω ελαιόλαδο, ξύδι μηλίτη, μουστάρδα και μια ή δύο κουταλιές σπιρουλίνα (πλούσια σε πρωτεΐνη και σίδηρο). Έχω μια σαλάτα πλούσια σε πρωτεΐνες, μέταλλα, αντιφλεγμονώδη και χωρίς γλουτένη (για να βοηθήσει την πέψη).

5 ειδικοί αποκαλύπτουν την αγαπημένη τους βραδινή συνταγή για ένα υγιεινό δείπνο έτοιμο σε 10 λεπτά-1
©Unsplash

Τηγανητό ρύζι με μπρόκολο

Μια συνταγή που προτείνει η Mélodie Dewever, φυσικοπαθητικός

«Βράζω μπρόκολο στον ατμό, δύο βιολογικά τηγανητά αυγά και καστανό ρύζι, μια σάλτσα πλούσια σε ωμέγα 3. Για τα υλικά, μαζεύουμε μπρόκολο, 2 αυγά, ½ ποτήρι καστανό ρύζι, 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο, ½ χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προετοιμασία: Κόβουμε τα κεφάλια του μπρόκολου, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με λίγο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε το ρύζι και ετοιμάστε τη σάλτσα (γενικά μαγειρεύω όλα τα δημητριακά και τα όσπρια μου το Σαββατοκύριακο. Την τελευταία στιγμή βράζουμε τα αυγά. Προσθέστε τη σάλτσα στα λαχανικά και κόψτε τον κρόκο του αυγού απευθείας στο ρύζι για να δημιουργήσετε μια νόστιμη σάλτσα».

Κουσκούς οσπρίων και λαχανικών

Μια συνταγή που προτείνει η Lucile Champy, σύμβουλος τροφίμων

«Είμαι λάτρης του batch cooking, οπότε έχω πάντα περισσεύματα λαχανικών στο σπίτι, μαγειρεμένα και ωμά, στα οποία προσθέτω ελαιόλαδο, μπαχαρικά και αρωματικά βότανα. Αν βιάζομαι, για παράδειγμα, θα μπορούσα να μαγειρέψω κουσκούς οσπρίων (χωρίς γλουτένη, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και υψηλότερο σε πρωτεΐνη) σε ζωμό. Μαγειρεύεται σαν σιμιγδάλι, σε 5 λεπτά, είναι νόστιμο, χορταστικό και καθώς είναι πλούσιο σε κολλαγόνο, είναι εξαιρετικό για την υγεία του εντέρου, των αρθρώσεων και του δέρματος».

5 ειδικοί αποκαλύπτουν την αγαπημένη τους βραδινή συνταγή για ένα υγιεινό δείπνο έτοιμο σε 10 λεπτά-2
©Unsplash

Ένα γκασπάτσο

Μια συνταγή που προτείνει η Mary Capelle, φυσικοπαθητικός

«Το καλοκαίρι που θέλω κάτι φρέσκο και σούπερ γρήγορο, ετοιμάζω ένα ωμό γκασπάτσο στο μπλέντερ (για 2 άτομα). Ανακατεύω απλά 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες με μισό αγγούρι, μισό κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδο, μισή κόκκινη πιπεριά. Προσθέτω 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη, μια μικρή πρέζα θαλασσινό αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο μείγμα. Ανακατεύω και σερβίρω με κολοκυθόσπορους για να το κάνω λίγο τραγανό!»

Αβοκάντο toast 

Μια συνταγή που προτείνει η Sarah Benhamou

«Η αγαπημένη μου εύκολη συνταγή είναι ένα αβοκάντο toast με αυγό ποσέ από πάνω. Υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες σε 10 λεπτά!»

5 ειδικοί αποκαλύπτουν την αγαπημένη τους βραδινή συνταγή για ένα υγιεινό δείπνο έτοιμο σε 10 λεπτά-3
©Unsplash

Διαβάστε επίσης | Χρησιμοποιώ έλαιο από δεντρολίβανο στα μαλλιά μου εδώ και μήνες και δεν τα έχω ξαναδεί τόσο πλούσια

MHT