Μια ισορροπημένη διατροφή δεν βασίζεται ποτέ σε εξαντλητικές δίαιτες, αλλά σε τροφές-κλειδιά που συμβάλλουν στη διατήρηση του βάρους, χαρίζουν ενέργεια και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό, γι’ αυτό και οι αντιφλεγμονώδεις τροφές βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της επιστήμης. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Sophie Janvier, μέσα από το βιβλίο της Boost : 28 jours pour retrouver la forme grâce à l’alimentation anti-inflammatoire, εξηγεί τις αρχές μιας αντιφλεγμονώδους δίαιτας και τις τροφές που πρέπει να περιλαμβάνει η καθημερινότητά μας. “Ζωτικότητα, καλύτερη πέψη, λιγότεροι μυϊκοί πόνοι, σταθερά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να κρύβεται πίσω απο αρκετές ασθένειες, αλλά και δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, η ακμή“, εξηγεί η ειδικός για τα οφέλη αυτής της διατροφής.
Ανακαλύψτε τις πέντε αντιφλεγμονώδεις τροφές που πρέπει να προσθέσετε στην διατροφή σας.
Καρύδια
Τα αμύγδαλα αποτελούν μια καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης και αντιοξειδωτικών. Τα καρύδια όμως θεωρούνται μια καλύτερη επιλογή, καθώς είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά. Ευνοούν την λειτουργία της καρδιάς και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ έχουν αντιφλεγμονώδη δράση διατηρώντας το δέρμα καθαρό. Μπορούν να περιορίσουν ακόμα και το άγχος. Για μέγιστη δράση, προσθέστε στη διατροφή σας και ψάρια με καλά λιπαρά, όπως ο τόνος, ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί.
