Η πανδημία έγινε αφορμή για μια διαφορετική αντιμετώπιση του δώρου: Όχι πια ως καταναλωτικό αγαθό, αλλά σαν μια ουσιαστική προσφορά.
«Είναι καλύτερα να δίνεις παρά να παίρνεις», λένε. Και αν υπάρχει κάτι θετικό που κρατάμε από το 2020, χρονιά τεράστιων αλλαγών και ποικίλων αναταραχών, είναι σίγουρα μια νέα, συλλογική επίγνωση του πόσο μικρός, αλλά αλληλένδετος, είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Όπως επίσης η συνειδητοποίηση ότι το να δίνουμε δεν είναι μόνο καλό αλλά αναγκαίο.
Καθώς οδεύουμε προς τις γιορτές, οι οποίες, αναμφίβολα, θα είναι πολύ διαφορετικές από προηγούμενες χρονιές, το concept τού να προσφέρουμε δώρα αλλάζει και αυτό, με την κεντρική ιδέα να είναι ότι όσο πιο προσεκτικά επιλέγουμε κάτι, τόσο πιο μεγάλη σημασία αποδίδουμε στο ίδιο το δώρο στην πορεία του χρόνου. Σε πρακτικό επίπεδο, το να τρέχουμε στα καταστήματα, σε μια φρενίτιδα εορταστικής κατανάλωσης και παρορμητικών αγορών εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας, για τους περισσότερους δεν αποτελεί επιλογή. Με μια βαθύτερη ανάγνωση, το θετικό των περιορισμών είναι ότι μας δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουμε μια νέα οπτική και μια πιο σκεπτόμενη προσέγγιση σε σχέση με το τι και πώς ψωνίζουμε. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αντιπαρέλθουμε το χαρούμενο πνεύμα των ημερών.

Το πιθανότερο είναι ότι φέτος την Πρωτοχρονιά δεν θα χορέψουμε πάνω στα τραπέζια ούτε θα είναι τόσο πολλοί οι ταξιδιώτες με προορισμό εξωτικές παραλίες, όπως συνέβαινε μέχρι και πέρυσι τέτοιο καιρό. Αντ’ αυτών, θα εστιάσουμε σε πραγματικά ξεχωριστές στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους και σε δώρα που τα επιλέγουμε με αγάπη και μια αίσθηση διαχρονικότητας. Θα εστιάσουμε σε ξεχωριστές αγορές, που δεν θα μας θυμίζουν το τέλος μιας τόσο δύσκολης χρονιάς, αλλά θα αντιπροσωπεύουν νέες αξίες. Οπότε, είτε αναζητάτε κάτι για κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είτε υποκύψετε στην ιδέα να προσφέρετε κάτι στον εαυτό σας, οι αγορές που αντανακλούν τη γενικότερη αυτή στάση βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.